woensdag 12 september 2018

Op de thee...met Lilian Schneider

Lilian Schneider (1965) debuteerde in oktober 2014 bij Uitgeverij Passage met de psychologische thriller Aquamarijn. Verder werkte ze mee aan 'De Naakte Waarheid' een boek met foto's en ervaringsverhalen van vrouwen met kanker.  Onlangs kwam haar tweede thriller Een wreed voorjaar uit.
Wij stelden haar 5 vragen van de teatopics.

1. Als je de hele dag één gerecht moest eten, wat zou dat dan zijn?

Tja, dat worden dan toch pannenkoeken. Voor het ontbijt met bruine basterdsuiker, voor de lunch met aardbeien en vanille-ijs en voor het avondeten met appel en stroop en eentje met kaas. 


2. Als je iemand anders kon zijn, wie zou je dan willen zijn?

Die is moeilijk. Ik zou iemand willen zijn die de macht heeft om de huidige president van de Verenigde Staten uit de Oval Office te verwijderen. Maar ik zou ook wel willen kunnen zingen zoals Adèle. En ik zag laatst Esther Perel bij Zomergasten, een interessante en wijze vrouw. Je ziet het; ik kan niet kiezen. Laat ik maar gewoon mezelf blijven.


3. Van welke blunder heb je nog steeds nachtmerries?

Niet echt nachtmerries (mijn man heeft ze waarschijnlijk wel 😉 ), maar ik kan nogal een stuntel zijn. Plat voorover vallen op een parkeerplaats met grind, dat ben ik. Of in huis uitglijden, door de lucht vliegen, om vervolgens met mijn hoofd tegen de muur te klappen en met mijn kin op het schoenenrek onder de kapstok terechtkomen.

4. Waar kijk je als eerst naar bij een man/vrouw?

Waarschijnlijk eerst heel snel naar het geheel, maar dan toch echt naar de ogen. Daarin kun je zoveel zien...


5. Wat brengt een lach op jouw gezicht?

Onze, inmiddels veertienjarige, Jack Russel ‘Toos’. Ik lach me soms slap om haar als ze heeft lopen snuffelen en er plakt nog iets aan haar neus.  Of er verschijnt een vertederde glimlach om mijn gezicht als ze lekker ligt te slapen of voor zich uit te staren. Ik vraag me dan altijd af waar ze aan denkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten