maandag 17 september 2018

Erfenis van Apotheker & Van Dissel


Titel: Erfenis
Auteurs: Apotheker & Van Dissel
Uitgeverij: LS
Publicatiedatum: april 2018
Recensent: Karin
Waardering: 3,5 kraaien

Wat vond ik van de cover ?
In eerste instantie komt de vrouwenfiguur, gespiegeld in het water, misschien een beetje melancholisch over, maar bij een tweede blik, straalt deze figuur een zeker strijdlust uit.
Mooie cover, misschien net iets anders dan wat op dit moment vaak voorbijkomt.

Wat verwacht ik van tevoren ?
De korte inhoud doe een spannend boek vermoeden, een zoektocht naar een vermist kind, contacten met een misdaadfamilie, klinkt alleszins goed.

Mijn recensie :
Hoofdpersonage Chris lijkt soms wel superwoman, of 007, met haar eigen ‘snufjesman Q (Max), ze denkt razendsnel, is op de hoogte van de nieuwste hoogtechnologische snufjes. Als ze wordt gevraagd om de ontvoerde Matthias op te sporen, geraakt Chris veel sneller dan alle anderen op het juiste spoor, terwijl ze van de ene gevaarlijke situatie in de andere rolt.
Het tweede deel van het boek speelt zich vooral af in het buitenland, en ook daar verloopt alles quasi als vanzelf, zeker als solo-vrouw, en ook als het moeilijk en gevaarlijk wordt, komt Chris er toch telkens minstens goed van af.
De gebeurtenissen blijven mekaar in sneltempo opvolgen, maar zijn voor mij soms moeilijk te bevatten. Wel geef ik graag toe dat dit verhaal mij heel erg goed geschikt lijkt voor een actiefilm of –serie, maar het boek op zich is niet echt mijn smaak, omdat het voor mij te technisch en te snel is.
Maar, dan is er ook nog de verhaallijn rond Chris’ biologische moeder, een verhaallijn die ons met een serieuze cliffhanger achterlaat ...
Ben ik nieuwsgierig genoeg om een eventueel vervolg te gaan lezen ? misschien wel, de tijd zal het uitwijzen ...

Wat mij betreft krijgt ‘Erfenis’ 3 ½ kraaien omdat het boek omwille van al het bovenstaande mijn aandacht toch niet volledig kon vasthouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten