vrijdag 10 augustus 2018

Winactie: Een dodelijk venijn van Fred Vargas GESLOTEN

Fred Vargas is een Franse auteur en werd in 1957 in Parijs geboren. Daarnaast is ze historica, archeologe en gespecialiseerd in dierlijk gebeente. Onderzoek daarvan leverde haar informatie op over de handel en cultuur van twaalfde-eeuwse dorpen.

Eind jaren tachtig begon ze met schrijven, wat ze vooral 's nachts of in de vakanties deed. Voor haar boeken bedacht ze de naam 'rompol', een samentrekking van 'romans policiers'. Haar debuutroman Les Jeux de l'amour et de la mort  (1986) won de Prix de roman policier du Festival de Cognac.
Vargas schreef tientallen boeken, maar slechts een deel is naar het Nederlands vertaald. Haar nieuwste boek heet Een dodelijk venijn:

In Nîmes bezwijken binnen een maand drie mannen van rond de tachtig aan de gevolgen van een spinnenbeet. Dat is al curieus - nog vreemder is dat de beet van deze spinnensoort, de bruine kluizenaarsspin, doorgaans niet dodelijk is. Commissaris Adamsberg voelt dat er meer achter zit. Zijn onderzoek voert hem naar de vroegere wanpraktijken in een weeshuis, waar deze spin ook al gebruikt werd om angst te zaaien. Maar daar is het spoor niet niet ten einde...

De boeken van Fred Vargas zijn prachtig geschreven en hebben bij vele liefhebbers van de psychologische thrillers een plekje in hart en kast veroverd. Nu heb jij kans de nieuwe te winnen. Om of jouw verzameling uit te breiden of om Fred te leren kennen.

Wat te doen?
1. Wat is de echte naam van Fred Vargas en wat is Fred niet wat wel lijkt? Stuur jouw antwoord naar Thrillerlezersblog@gmail.com ovv Fred
2. Zet op het blog als je het graag wilt winnen. Niet verplicht, maar wel extra kansje.

11 opmerkingen:

 1. Ik had nog niet van Fred Vargas gehoord. Klinkt goed! Ik wil graag winnen!
  Heleen van der Velde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben al van het eerste moment grote fan van haar boeken.
  Zou dan ook super blij zijn als ik dit boek mocht winnen.
  Het duurt voor mij altijd veel te lang voor er terug een uit komt.
  Haar schrijfstijl is zeer uniek en speciaal.
  Arlet Desplanques

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Email gestuurd; nog niet eerder iets van deze schrijver gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke actie, ik hoop het boek natuurlijk te winnen! Ik ben nog niet bekend met Fred Vargas maar ik ben gek op psychologische thrillers, kan er zo in opgaan dat ik de wereld om heen helemaal vergeet. Zou graag eens met de schrijfstijl van Fred kennis willen maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sander van Kerkoerle15 augustus 2018 om 07:19

  Ik maak graag kans op dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eindelijk een nieuw boek! Ik zou het boek heel graag willen winnen.

  Britta de Graaff

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil 'Een dodelijk venijn' heel graag winnen! Ben gek op psychologische thrillers en vooral als er een historisch tintje aan zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg benieuwd naar dit boek,ik wil het graag lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wil graag kans maken op Een dodelijk venijn. Heb mail gestuurd met echte naam, maar de vraagstelling ..wat is Fred niet wat wel lijkt..? ? begrijp ik niet. Ben benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees heel graag de boeken van Fred Vargas. Dus deze laatste mag zeker niet ontbreken.
  Tamara De Cubber

  BeantwoordenVerwijderen