maandag 9 juli 2018

Verraad van Nora Roberts

Titel            : Verraad
Auteur        : J.D Robb
Uitgeverij    : Boekerij
Pagina’s      : 351
Verschenen  : Februari 2018


Over de auteur: J.D Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

Cover:
 Het viel mij gelijk op dat de cover in een ander jasje is gestoken, het heeft nu een moderne uitstraling. De titel Verraad past er ook goed bij. Eerlijk gezegd vond ik de covers van de voorgaande delen ook niet verkeerd.  We zien twee slanke vrouwelijke benen met blauwe pumps. Bovendien met blauw als achtergrond staat de naam van de auteur gedrukt.

Samenvatting: In het luxueuze Palace Hotel van Roarke is een moord gepleegd. Inspecteur Eve Dallas is getrouwd met Roarke, een knappe rijke zakenman.  Eve heeft de leiding in het moordonderzoek. Samen met het team is het hard werken geblazen.

“ De dood had vele lagen. Een gewelddadige dood had er nog meer. Het was haar taak om onder die lagen de reden te vinden. Zodat het recht kon zegevieren.”

Al snel wordt duidelijk wie de moord gepleegd heeft. Sly Yost laat zich niet makkelijk pakken, hij is een huurmoordenaar en heeft al veertig doden op zijn geweten.   Al snel wordt de link gelegd dat het niet het kamermeisje maar Roarke het doelwit was. Inspecteur Dallas is niet de enige die geïnteresseerd is in de dader. Ook de FBI is geïnteresseerd in haar zaak. De FBI probeert al jaren om deze huurmoordenaar te pakken en verwacht medewerking van inspecteur Dallas.

Mijn mening:
 Verraad is het twaalfde deel in de Eve Dallas-serie. Ik heb een keer eerder een deel gelezen en het is fijn om de vertrouwde personages terug te zien. Op zich kan je het boek prima losstaand lezen. Maar het is misschien leuk om de serie vanaf het begin te lezen zodat je de ontwikkeling tussen de personages meemaakt. 
Zodra je het boek opent zie je de personeelsdossier van Inspecteur Eve Dallas. Ik vind dat leuk bedacht, want op deze manier kan je een beeld van haar vormen. In haar dossier lezen we ook dat Eve Dallas in haar jeugd seksueel is misbruikt door haar vader. Ze is rond haar achtste gevonden in een steegje in Dallas. 
In deze bizarre moordzaak in Verraad wordt Eve achtervolgd door haar verleden en heeft ze weer nachtmerries. Eve is een slimme inspecteur en laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. De personages zijn goed uitgewerkt.
Haar man Roarke, een knappe man die steenrijk is,  heeft een  duister verleden hij hield zich vroeger bezig met criminele zaken. Maar hij is veranderd. Telkens denk je als lezer waarom is hij het doelwit? Heeft het met zijn verleden te maken of met zijn geld?
Verraad is een romantische politieroman met een futuristisch tintje. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Door de schrijfstijl en de spanning leest het vlot. Je wilt weten of het Eve Dallas lukt om de huurmoordenaar te pakken. En natuurlijk wil je weten of Roarke echt het doelwit is en waarom.
Ik had het boek in één dag uit, dus dat zegt genoeg. Ik kon het maar moeilijk wegleggen.

Ik geef Verraad 4 kraaien
Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten