Auteur : Lina Bengtsdotter
Uitgeverij : Harper Collins
Verschijnt : Mei 2018
Pagina’s : 327
Cover: We zien iemand op de rotsen staan langs een kust ,met aan de horizon de zee. De achternaam van de auteur Bengtsdotter in het groen gedrukt, in de letter O staat de voornaam van de auteur Lina in het oranje gedrukt. In de titel De vrouw die terug moest is het woord vrouw ook in het oranje gedrukt. Leuk bedacht vind ik zelf.
De samenvatting triggert mij om te lezen.
Over de auteur: Lina Bengtsdotter (1977), docent Zweeds en psychologie groeide zelf op in Gullspång. De vrouw die terug moest, het eerste deel van de Charlie Lager -trilogie, werd in Zweden verkozen tot beste thrillerdebuut en was het bestverkochte debuut van het jaar.
Samenvatting:
Er wordt een zeventienjarige meisje vermist in het dorp Gullspång. Gullspång is een kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent. Wanneer de zeventienjarige Annabelle Roos na een jeugdfeest waar drugs en alcohol in overvloed is niet thuiskomt, zijn haar ouders bezorgd. Annabelle had voor haar ouders verzwegen dat ze naar een feest ging en verteld dat ze bij een vriendin een film ging kijken.
Het dorp is in rep en roer en iedereen helpt mee om te zoeken. Het dorpje krijgt hulp vanuit Stockholm. Rechercheur Charlie Lager en haar collega Anders zijn de aangewezen personen om te helpen in de vermissingszaak van de tiener. Charlie ziet het in eerste instantie niet zitten om terug te gaan naar het dorp Gullspång. Het is een reis terug in de tijd naar de plek waar ze 20 jaar niet is geweest. Terwijl zije de waarheid zoekt over de vermiste Annabelle en wat er precies is gebeurd, krijgt ze enge ontdekkingen over haar eigen jeugd in Gullspång. Charlie blijkt een donker verleden te hebben wat ze niet heeft verwerkt.
Mijn mening:
De vrouw die terug moest is een verhaal dat wanneer je eenmaal begint met lezen je niet meer kan stoppen met lezen. Het verhaal triggert mij om meer te weten te komen over de vermiste Annabelle, want wat is er allemaal gebeurd. Doordat ik zelf moeder ben, voel je met de bezorgde ouders van Annabelle Roos mee en je voelt de wanhoop en emoties.
Je hoopt tijdens het verhaal dat je als moeder zijnde nooit zelf terecht komt in zo'n nachtmerrie.
De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en het verhaal is beeldend geschreven . Het lijkt alsof je zelf in het plaatsje Gullspång bent en in gedachten puzzel je mee wat er gebeurd kan zijn. Het karakter van hoofdpersonage rechercheur Charlie Lager is goed uitgewerkt. Ze is anders , chaotisch en dat maakt haar een interessante personage. Charlie heeft last van claustrofobie en drinkt graag alcohol; soms moet ze gewoon iets drinken om zich goed te voelen om haar moeilijke jeugd te vergeten. Ze had zich altijd voorgenomen om nooit meer naar het dorp Gullspång terug te gaan. Wat is de reden van haar drankprobleem, wat is dara vroeger gebeurd? Maar toch wanneer zij met een zaak bezig is ,probeert ze zich daarop te concentreren en niet in de verleiding te komen om het op een zuipen te zetten.
Haar collega’s noemen haar de vrouw zonder verleden. Niemand weet precies wie ze is. De vrouw die terug moest is een Spanningsroman die de lezer met verbazing achterlaat na het dichtslaan van het boek. Alle puzzelstukjes zijn dan keurig op hun plek gevallen.
Op de achterkant van het boek staat :
Fan van Lisbeth Salander uit de Millennium-trilogie, van Saga Norén uit The Bridge en van Sarah Linden uit The Killing? Dan raak je zeker verslaafd aan Charlie.
Ik kan zeggen dat het waar is, want ik kijk uit naar het tweede deel met Charlie Lager.
Ik geef De vrouw die terug moest 4 sterren.
Lydia
Geen opmerkingen:
Een reactie posten