woensdag 4 april 2018

Lijkbloem van Anne Mette Hancock


Auteur: Anne Mette Hancock
Titel: Lijkbloem
Uitgeverij: Prometheus

Achterflap:
Het boek is prettig om lezen maar boeit matig. Het verzandt te dikwijls in uitgebreide beschrijvingen en details die er niet toe doen. De dialogen zijn saai, de gesprekken dragen weinig bij aan het verhaal. Het heeft weinig tot geen thrillergehalte en doet eerder denken aan een misdaadverhaal.

De cover met het mes in een vrouwenhand spreekt dadelijk tot de verbeelding. De personages blijven afstandelijk, de verbanden tussen de hoofdpersonages ontwikkelen zich heel traag en missen diepgang. De auteur slaagt er niet in om een indringend thema tot een goede thriller uit te werken. Het verhaal kabbelt rustig verder vol tegenvallende, voorspelbare verhaalwendingen. Op het moment dat een zelfmoord moord blijkt te zijn, heeft de schrijfster de kans volledig laten liggen om het boek open te breken. Het einde is een thriller onwaardig en past beter in een feelgood roman. Lijkbloem stelt teleur op elk vlak: weinig spanning, geen actie, niet pakkend, te vlak, mist originaliteit.

Dit debuut heeft wekenlang op de Deense bestsellerlijsten gestaan, het waarom is mij volledig ontgaan. De verwachtingen waren hoog en zijn totaal niet ingelost. Voor wie op zoek is naar een ontspannen misdaadverhaal is het zeker aan te raden, fervente thrillerlezers die op zoek zijn naar spanning en actie kunnen dit boek beter niet op hun ongetwijfeld lange leeslijst zetten.
Eindbeoordeling:
Originaliteit: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 2
Schrijfstijl: 4
Spanning: 1
Plot: 2

Deze recensie is mits kleine aanpassingen conform de vormgeving ook te lezen op http://www.leveninextratijd.be/

Tilly Hoskens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten