woensdag 8 november 2017

Deel 4 Boeken van november

Misstap van Jet van Vuren op 15 november
Koop bij bol.com
Den Haag wordt tijdens een hittegolf opgeschrikt door een aantal gruwelijke moorden. Jonge vrouwen zijn het slachtoffer geworden van een seriemoordenaar die volgens de politie zeer waarschijnlijk een psychopaat is. Al snel blijkt dat deze vrouwen allemaal op Tinder zaten en vermoedelijk kort na hun date met de dader in de duinen bij Scheveningen door hem zijn gedumpt. In de pers duikt een schokkend verhaal op: bij alle vrouwen zijn beide handen verwijderd.







Challenge van Annemarie Bon op 29 november


Jens baalt ervan dat hij drie weken met zijn moeder en broertje in het toeristische Torremolinos moet doorbrengen. Gelukkig maakt hij al snel nieuwe vrienden, met wie hij graag samen verder wil reizen. Hun ouders gaan akkoord, ook al is Jens' moeder bezorgd omdat Jens de dood van zijn vader nog niet heeft verwerkt. Jens trekt met zijn vrienden naar een natuurgebied. Daar wordt hij uitgedaagd tot steeds gevaarlijkere acties. Totdat zijn eigen leven op het spel komt te staan. Koop bij bol.com


Witte lichamen van Jane Robbins op 29 november
Koop bij bol.com
Haar liefhebbende vriend Felix is bankier, zijzelf een aanstormende filmster: het lijkt alsof Tilda in een perfecte relatie is beland. Maar haar tweelingzus Callie heeft haar bedenkingen. Callie ziet hoe Tilda wegkwijnt onder de overheersende liefde van Felix – ze stopt met werken en zelfs bijna met eten. Hij is een controlfreak en wikkelt het servies in vershoudfolie om alles schoon te houden. Verder vindt Callie onverklaarbare injectienaalden die in de afvalbak verstopt zijnen verschijnen er blauwe plekken op Tilda’s bleke huid. Callie kent Felix’ woedeaanvallen en maakt zich zorgen. Ze sluit zich aan bij een internetgroep voor slachtoffers van mishandeling. Maar als een van haar onlinecontacten wordt gedood door een gewelddadige man, begint ze te twijfelen. Waar is ze mee bezig? En dan, plotseling, sterft Felix een tragische dood. Of is hij vermoord?



Crimescene Schilderswijk van Hendrik Jan Korterink Verschenen op 6 november

Een unieke misdaadbiografie van de Haagse Schilderswijk. Op een kwartiertje lopen van het Binnenhof ligt de Schilderswijk, de beruchtste volkswijk van Nederland. Meer dan 90% van de bewoners is er van buitenlandse afkomst. Het is een van de armste wijken van Nederland. 

Hendrik Jan Korterink schreef een misdaadbiografie over de roemruchte volkswijk. Met opzienbarende en gruwelijke verhalen over moorden, onderwereldvetes, bloedwraak, georganiseerde misdaad en jihadisme. 

Crimescene Schilderswijk gaat onder meer over de spanningen tussen de vele bevolkingsgroepen na de gruwelijke aanslag op de familie Kosedag. Over de Hindoestaanse families Bhattoe en Dilloe die een bloedige vete uitvochten. Over gevreesde criminelen als Tamer K., Brammetje B. en leden van de Honk-bende. Over de verdwenen peuter Michelle Willard en de lugubere vondst van de eveneens vermiste zevenjarige Kumrai Bagci. Ook nieuw ontdekte feiten over de onopgeloste moord op pokeraar Martin de Bruijn. 

Geen enkele journalist drong door tot het gesloten bolwerk van de Haagse Schilderwijk. Tot nu toe. Na het succes van de Haagse Penoze (inmiddels 10e druk) dook Hendrik Jan Korterink opnieuw in het Haagse criminele milieu. Zijn Crimescene Schilderswijk biedt een unieke inkijk in andere 'Haagse kringen'.
Koop bij bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten