woensdag 20 september 2017

Boekpresentatie Muurbloem van Gaby Rasters

Zondag 17 september was in de Bruna in Weert de lancering van Gaby Rasters’ eerste thriller ‘Muurbloem.’ (Uitgeverij Ellessy) 
Omdat wij vanuit Heerlen naar Weert moesten, besloten we op tijd te vertrekken en dat was maar goed ook, want ergens voor Roermond bleek de A2 al afgesloten te zijn. Tot Eindhoven. Dus binnendoor. Met onderweg ook nog een wegafzetting i.v.m. wielrennen dus kwamen we nog bijna te laat.
Gaby was er al, druk bezig met het regelen van hapjes en drankjes en het uitstallen van haar boeken. Ik had natuurlijk Muurbloem al gelezen, en het was ontzettend leuk om nu een echt boek te zien liggen in plaats van een document op de computer. Ik kende Gaby eerst alleen van Like/Share/Follow bij Zomer&Keuning en was blij verrast dat ze ook een thriller had geschreven. Terwijl ik wachtte op het begin van de presentatie kletste ik wat met de aanwezigen. ( ‘Jij bent toch Tamara, of niet soms?’ Het blijft de beste zin ooit als hij van iemand komt die jij niet kent!!)

Buiten speelde een band op een podium récht voor de Bruna, dus ik was even bang dat niemand Gaby zou verstaan. Gelukkig stopten ze een minuut voor het begin van de presentatie en langzaam maar zeker liep de winkel vol met vrienden en bekenden. De presentator praatte over het boek en dat het in een maand geschreven is en kondigde de Wethouder aan die het eerste exemplaar in ontvangst zou nemen. Wethouder Geert Gabriëls gaf een prachtige speech over dat Gaby een inspiratie voor hem was en dat hij jaloers was op haar ondernemingslust en nam het boek in ontvangst. Daarna rende hij ermee naar buiten en gilde het over het plein dat er een ‘boekpresentatie gaande was in de winkel,’ Het heeft vast wat mensen naar binnen gelokt, want het liep ineens helemaal vol, je kon bijna nergens meer staan. Mensen klapten en gaven Gaby schouderklopjes, en ik dacht nog ‘Zou je dat ook doen als je het gelezen hebt? Dat er zoiets verknipts uit zo’n schattig vrouwtje kan komen!’

Na het praatje van de wethouder, (Die meteen vertrok omdat de gouverneur ook ergens door Weert liep) was het tijd voor het praatje van een ander belangrijk persoon: Patrick Haagmans, de regisseur van Coriovillum. Hij kwam samen met zijn assistent regisseur Dennis Jaspar vertellen over de plannen die er zijn met Muurbloem. En die zijn niet mis: Muurbloem wordt een film. Met behulp van Crowdfunding en sponsoring, iets dat zowel Gaby als Patrick niet vreemd is, gaan we proberen een prachtige kortfilm te maken van Muurbloem.  Ik ken Patrick vrij goed, dus dat vond ik niet zo interessant, en ik bladerde weer door een paar boeken, bedenkend of ik er eentje zou kopen tot ik applaus hoorde. Verdorie. Hij was alweer klaar. Ik hoorde hem nog net zeggen: ‘Het kost vooral heel veel tijd en heel veel geld.’  Normaal kletst hij ook vijf kwartier in een uur maar op het moment dat ik andere dingen doe is hij ineens binnen vijf minuten klaar.

Nog even luisteren naar iemand die een stukje voorlas (Maar ik stond zo ver achteraan dat ik haar niet kon verstaan…) en toen kwam het leukste gedeelte. Ik weet niet hoe dat voor Gaby is, maar ik vind het veel leuker om mensen te knuffelen, iets in hun boek te schrijven en foto’s met ze te maken dan het officiële gedeelte. Ik maakte nog wat foto’s en omdat we nog een andere afspraak hadden later die dag besloten we op tijd terug naar huis te gaan en Gaby haar feestje te gunnen. En een feestje, dat was het! Na een dikke knuffel, een foto én een gesigneerd exemplaar gingen we tevreden richting Heerlen.

1 opmerking:

  1. Haha, ja het knuffelen is zeker leuk! En grappig hoor: 'Dat er zoiets verknipts uit zo’n schattig vrouwtje kan komen!’ Weet nog niet zo goed wat ik daarvan denk :-)!

    BeantwoordenVerwijderen