Tong is een zinderende roman, die doet denken aan de romans van Haruki Murakami en aan Het parfum van Patrick Suskind.
De Zuid-Koreaanse Chong Chiwon runt een goedlopende kookschool als ze ontdekt daar haar vriend een verhouding heeft met een van haar leerlingen. Haar wereld stort in. Ze sluit haar school en keert terug naar de keuken van het Italiaanse restaurant waar zij eerder chef-kok was.
Wanneer ze in een tijdschrift leest dat haar ex-vriend haar voormalige kookschool heropent, besluit ze wraak te nemen. Ze plant haar actie zorgvuldig, op de enige manier die ze kent: met behulp van haar kookkunst.
In de keuken maakt ze haar laatste gerecht met een vlijmscherp mes, een gerecht voor één persoon, dat smelt op je tong.
IN DE PERS:
‘De manier waarop zintuigen reageren op gerechten en smaken weet Yung-ran tot in de watertandende details te beschrijven.’ Nu.nl
`Sensitief proza, met prikkelende passages over voedsel, wijsheden uit kookboeken en culinaire anekdotes ), die ingenieus verweven zijn met het verhaal van de verlaten vertelster.’ De Volkskrant
`Kyung-ran doet denken aan Haruki Murakami op z’n best.’ New York Magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten