zaterdag 9 juli 2016

Wat Making a murderer je niet vertelde... In de brievenbus

De afgelopen maanden hoorde ik van veel Netflixkijkers dat ik ook Netflix moest gaan nemen, want Making a murderer moest ik gaan zien. Een bizarre documentaire over hoe iemand er ingeluisd wordt door justitie.
Nu komt eind deze maand De onschuldige moordenaar uit. De schrijver was de openbaar aanklager in de zaak van Steven Avery. .
Amper twee jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis waar hij achttien jaar had gezeten voor een verkrachting waar hij niet bij betrokken was, staat Steven Avery terecht voor de moord op journaliste Teresa Halbach. Heeft hij het dit keer wel gedaan, of probeert de lokale politie hem te framen?
Geen serie werd dit jaar zo veel besproken als ‘Making a Murderer’ – de misstanden in het Amerikaanse rechtssysteem en de tragische persoon Steven Avery, maar bovenal de partijdigheid in de zaak: van de betrokken strafpleiters, rechters en juryleden, én van de documentairemakers. De onschuldige moordenaar vertelt hoe het wél zat en vult de hiaten die de documentaire achterliet.
‘Ben ik de enige die geobsedeerd is door het verhaal van Steven Avery? Als ik dit als een plot voor een thriller zou gebruiken, zou niemand het geloven.’ – Karin Slaughter
Michael Griesbach was een van de openbaar aanklagers in Steven Avery's verkrachtingszaak in 1985. Met zijn boek geeft hij inzicht in het Amerikaanse rechtssysteem en onderzoekt hij of de Amerikanen nog steeds vasthouden aan jet bekende gezegde: "innocent until proven guilty". Hij woont in Manitowoc County met zijn vrouw en vier kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten