woensdag 24 februari 2016

Nele Neuhaus op Nederlands boekenbal

Tijdens de Boekenweek 2016 zal Nele Neuhaus haar opwachting maken.De boekenweek is dit keer gericht op Duitsland. Het heeft als motto Was ich noch zu sagen hätte. 

Op 11 maart zal Nele Neuhaus aanwezig zijn op het beroemde bal. Neuhaus is met meer dan vier miljoen verkochte exemplaren een van de meest succesvolle Duitse thrillerauteurs van dit moment. 
Middenin de Boekenweek verschijnt Neuhaus haar debuutboek. Uitgeverij Q heeft een aparte manier van de boeken van Neuhaus uit te geven. Sneeuwwitje moet sterven kwam hier in Nederland als eerste boek uit en was deel vier in de serie. Daarna kwam vervolgens het boek uit wat daarvoor hoorde. Inmiddels zijn er alweer enkele boeken hier uitgebracht en dan nu het echte debuut wat gedrukt gaat worden.
Vaak vragen mensen in onze facebookgroep of je een bepaalde serie op volgorde hoort te lezen...Bij Nele Neuhaus zal je dan een wisselend antwoord krijgen. Als de uitgever ze al door elkaar uitbrengt, moet je dan met het debuut gaan beginnen?
Hoe is het om haar debuut straks te lezen en je alle belangrijke personen al kent? Natuurlijk is het voor de liefhebber alleen maar heel leuk dat men het debuut ook kan lezen. Maar als je Nele Neuhaus' stijl wilt leren kennen, zou ik zeggen: "Pak Sneeuwwitje!" Nog steeds een van mijn favoriete boeken.

Het debuut gaat  De onbeminde vrouw heten.  De Frankfurtse hoofdofficier van justitie komt door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven. En dan is er nog een mooie jonge vrouw die levenloos onderaan een uitkijktoren in de Taunus ligt. Zij heeft zo weinig verwondingen dat een val eigenlijk niet de doodsoorzaak kan zijn. 
Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Al gauw wemelt het van de motieven en verdachten. maar wat heeft de officier van justitie de dood ingedreven?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten