maandag 21 september 2015

De boekenkast van Karin Meinen

Als kind zijnde las ik al graag. Elke woensdagmiddag met je stoffen tasje naar de bieb boeken ruilen. De Gouden boekjes, Hoe Wat Waarom en later vooral ook Roald Dahl waren zeer favoriet weet ik nog.

De Kameleon hadden we thuis compleet, De Zwarte Hengst serie, ik heb er wat verslonden. De Vijf, Jeroen en de zilveren sleutel. Beekman en Beekman haha dat was leuk! Goh, er komt van alles naar boven nu :-)


In mijn tienerjaren las ik minder. Dat maakte ik als twintiger weer goed. Wederom lid van de bieb, nu niet in Drenthe maar in Arnhem waar mijn man Karel en ik onze opleiding deden.
Ik verslond Isabel Allende ; De verborgen geschiedenis en Het huis met de geesten natuurlijk, Marianne Fredriksson waarvan het boek Anna Hanna en Johanna me het meest bij is gebleven, John Irving. Zomaar wat boeken uit die tijd maar vooral ook Stephen King. Wat heb ik daar veel boeken van gelezen en het blijft voor mij de meester van het verhalen vertellen.

Zomaar wat boeken uit die tijd. Een boekenkast hebben we nooit in de woonkamer gehad. Waarom niet? We vonden het gewoon niet mooi staan.
Eind 2000 verhuisden we na bijna 10 jaar terug naar huis. De boeken stonden in een apart kamertje, samen met de stripverzameling van Karel. Nu, wonend in ons droomhuis met onze zoon en dochter, heerlijke pubers, is het echt een ratjetoe aan boeken hier.

Er liggen er nog heel wat in dozen op zolder, ik zal ze eens gaan uitpakken zeg. In de garage staat wat door elkaar in een kastje. Geen gezicht. Het hele gezin leest, daar geniet ik dus echt van. Als je een rondje door ons huis loopt is er bij ieder gezinslid en op wisselende plekjes wel een boek te vinden. Gewone boeken, strips, boeken m.b.t. de metaaldetector, te leuk.
Sinds een jaartje of twee lees ik nu meer dan ooit. Vooral thrillers, wat ik aan mijn vriendin Ilse te danken heb. Ik lees vooral veel op de ereader maar ik koop zo af en toe nog heerlijk een papieren boek of ik heb de mazzel er eentje te winnen :-)


Dus tsja, van een mooie boekenkast of verzameling  is hier geen sprake maar ondanks dat toch een rasechte boekenliefhebber hier!

Karin




1 opmerking:

  1. Ondanks dat je geen boekenkast hebt vindt ik het toch super mooi geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen