maandag 15 juni 2015

Superzaterdag voor thrillerfans bij Scheltema

Aanstaande zaterdag 20 juni  bent u van harte welkom bij Boekhandel Scheltema aan het Rokin te Amsterdam voor de Masterclass ‘Hoe pleeg je de perfecte moord’ door Carina van Leeuwen. Wat laat u achter zonder dat u dat in de gaten heeft? Welke sporen verraden uw aanwezigheid? Wat vertellen die sporen? 

Carina van Leeuwen is auteur van de thrillers 'Vuurproef' en 'Koud Spoor', een levensechte CSI-roman gebaseerd op haar werk als forensisch rechercheur. Zij werkt voor de politie Amsterdam als Inspecteur/Forensisch Expert in het Team Review en Cold Case. 

In de twee boeken kijkt u door de ogen van Renee Spaan mee naar de zaken, de mensen en de dagelijkse gang van zaken aan het bureau Donumstraat in Den Haag. De beschreven zaken zijn echt gebeurd; omstandigheden, namen en locaties zijn echter verzonnen. 


Tevens op dezelfde zaterdag een uur later, dus om 15.00, opent Karin Slaughter bij Scheltema de afdeling Spanning! Op 18 juni, twee weken eerder dan in het Verenigd Koninkrijk, verschijnt de Nederlandse vertaling van haar nieuwste boek 'Pretty Girls', 'Mooie Meisjes'. Deze psychologische thriller vertelt over de mysterieuze verdwijning van het zusje van Claire Scott. Het ontrafelen van dit mysterie brengt desastreuze gevolgen met zich mee.

Nathalie Pagie en Karin Slaughter
Verlegen fan met kartonnen Karin
Karin Slaughter komt de laatste jaren jaarlijks naar Nederland en lijkt een speciale band met ons landje te hebben. Vorig jaar werd zij in Breda geïnterviewd door schrijfster Nathalie Pagie. Vele fans van ver gereisd om de schrijfster een handtekening af te troggelen. Sommigen wat meer verlegen mensen die niet aan Karin durfden te vragen voor een foto, gingen zelfs maar met een kartonnen Karin Slaughter op de foto.
Sommigen durfden wel
Scheltema is een van de zeer weinige boekhandels die in de Maand van het Spannende boek ook echt aandacht geven aan zowel schrijvers als fans. In mijn boekwinkel in Breda is er nul komma nul te doen. Paagman heeft 1 avond eind mei samen met Hebban gedaan en de rest van de maand komen er vooral geen thrillerschrijvers. Zo is er wel aandacht voor vaderdag, maar de thrillerlezers staat ietwat in de kou. Ietwat? Veel. Ik ben veel bij Paagman in Den Haag geweest voor evenementen en had hoop op een hele leuke junimaand bij deze boekwinkel. Op vragen waarom er juist alleen maar andere soort schrijvers komen en ze verder niets organiseren, komt na herhaaldelijk vragen helaas geen antwoord.

Dan Scheltema... Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik nog nooit (nee echt nog nooit) bij Scheltema geweest ben. Als ik in Amsterdam ben dan heb ik het, vind ik, altijd te druk met van alles. Maar nu ik zie dat men juist moeite doet in deze Spannende boekenmaand, gaat dit mijn adresje worden voor de papieren boeken. Zeker omdat ik alleen maar positieve geluiden over de mooie nieuwe winkel hoor. Dus tot zaterdag, dan koop ik mijn eerste boek bij jullie.
De nieuwe van Karin Slaughter natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten