maandag 25 mei 2015

Stem! - Marlen Beek-Visser

De cover:
Een mooie rode cover, met daarop een microfoon niet meteen een thriller uiterlijk, daarom ben ik benieuwd naar het verhaal. Want wat gaat er achter de microfoon schuilt. ‘Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt’ Kijk dat klinkt al lekkerder, waarschijnlijk gaat er genoeg schuil achter de microfoon.

Het verhaal:
Wanneer de onzekere 28-jarige muurbloem Trudy de blinde Jochem ontmoet, hij haar attendeert op haar mooie stem en ze later op de tv de oproep hoort voor het programma Stem! weet ze dat dit de oplossing is. Ineens is het voor haar glashelder. Ze geeft zich op voor de Blind Auditions. Zo komt ze weer in contact met Jochem, sterker nog: misschien staan er dan wel tien Jochems voor haar in de rij.
Senna woont samen met haar man Terence en dochtertje Olivia. Ze is gevraagd als jurylid voor het programma Stem! de populaire talentenjacht op de TV, Senna hoefde daar niet lang over na te denken. Ogenschijnlijk lijkt het of Senna het ideale leven heeft maar schijn bedriegt: is haar man wel zo trouw als ze zou willen?
Trudy zet alles op alles om de talentenjacht te winnen en hierin gaat ze wel heel ver, ze ziet Senna als haar sleutel tot het succes, maar wat als ze haar doel niet weet te bereiken?

Mijn mening:
Het verhaal begint met de auditie van Trudy bij een show die wel erg lijkt op The Voice of Holland, dit vind ik eigenlijk wel erg leuk en herkenbaar. Als ik een boek lees heb ik er altijd een beeld bij en dit beeld is mede hierdoor makkelijker te vormen, reƫler.
Zodra je in het boek begint, zit je er gelijk in. Dat is fijn en het leest enorm lekker weg door de korte hoofdstukken. Eerst vond ik het wat rommelig lezen, omdat je soms terug gaat in de tijd in Trudy’s leven. Dat is in het begin een beetje warrig, maar eigenlijk wil je later meer weten wat er mis is gegaan in haar leven. De levens van Senna en Trudy raken gaandeweg in het boek verweven met elkaar, op een manier waarvan je denkt ‘mmm ik zou haar toch niet graag tegen komen’.
De personages zijn goed beschreven en je krijgt al gauw een beeld van de dames en de personen om hen heen. Wat ik op het einde nog wel mis wat er nu precies met Trudy is gebeurd, waardoor ze zo is geworden. Je krijgt wel een tipje van de sluier, maar niet echt het hele verhaal.
Voor een debutant vind ik het een goed boek, het pakt je en neemt je echt mee. Ik ben eigenlijk gewoon heel enthousiast. Dit had ik niet verwacht toen ik het boek oppakte om er in te beginnen. De spanning is goed opgebouwd, je begint gelijk lekker en naarmate je verder leest komt er ook steeds meer spanning in waardoor je het boek eigenlijk niet wil weg leggen.
Het plot is verrassend, ik had het niet zien aankomen. Mijn gedachten gingen toch echt wel alle kanten op, maar zeker niet deze.
Al met al heerlijk genoten van Stem! ik ben benieuwd naar het vervolg van deze schrijfster, want ik ga haar wel in de gaten houden. Ze schrijft pakkend en meeslepend en lekker vlot en zo lees je het boek ook.

Plot: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 4
Schrijfstijl: 4
Conclusie: 4 sterren


Moon


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten