dinsdag 3 maart 2015

Vergeef me - Anja Feliers

Titel: Vergeef me
Auteur: Anja feliers 
Uitgever: lannoo
369 pagina's
Verschenen: oktober 2014
Recensie door Lydia Buist

Anja Feliers is een Vlaamse schrijfster, en wat voor één.  
‘Verleid me’ was haar debuut, waarmee ze in 2011 de derde plaats bij de Crimezone Thriller Award behaalde. ‘Vergeef me’ is haar vijfde thriller, voor mij zeker een award waard. 
In ‘Vergeef me’ ontmoeten we wederom psychologe Kathleen Verbinden die we kennen uit haar vorige thrillers ‘Laat me los’, ‘Hou van mij’ en ‘Vergeet mij niet’. 

Het was nooit de bedoeling geweest, maar hij was tot over zijn oren verliefd op haar. En dat ze als docente op zijn school zou beginnen, maakt hun verhouding alleen maar spannender. 
Wanneer Yasmine de relatie plots verbreekt, probeert David hardnekkig tot haar door te dringen. Tevergeefs. Maar zij is alles voor hem. 
Hij zal haar nooit meer laten gaan....
Hij zou er alles aan doen om haar voor zich te winnen. Niets of niemand kon hem nu nog tegenhouden. Voor hij de trap opging, haalde hij het geweer uit zijn jas. Nog een laatste keer keek hij om.

Het was stil in de school. Heel erg stil.

Anja Feliers heeft voor dit boek een heftig onderwerp gekozen. Een gijzelingsdrama op een school. Wanneer David het lokaal binnentreedt van Yasmine met een geweer begint de nachtmerrie..... Hij wil aandacht, aandacht van Yasmine. Hij laat zich niet aan de kant schuiven door Simon. Yasmine heeft voor David drie jaar een relatie gehad met Simon, haar grote liefde. Hij heeft de relatie verbroken, hij heeft zijn kans gehad volgens David.
Ze is van hem, alleen van hem. Yasmine moet inzien dat ze bij hem hoort. Hij wil dat ze geraakt is door de actie die hij voor haar doet. 
Hij zet alles op het spel.....

Vergeef me bestaat uit twee verhaallijnen: het heden en het verleden. Aan het eind wordt alles samengevoegd.  
Anja heeft een heerlijke schrijfstijl, schrijft vlot. De spanning is vanaf het begin tot het eind aanwezig. Ik was nieuwsgierig naar de beweegredenen van Davids wanhoopsdaad, ‘wat wil hij hiermee bereiken?’ vroeg ik me af. Is dit jaloezie? Ik bleef maar lezen, het is spannend, het is pakkend.
Anja kruipt in de huid van haar personages, je voelt de emoties van niet alleen Yasmine en haar klas, maar ook van David . We leren David kennen en komen achter de beweegredenen waarom hij zover gaat.

Wil je een super spannend boek lezen, dan zou ik deze zeker aanraden! 


‘Vergeef me’ krijgt van mij 4 sterren.


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten