vrijdag 24 oktober 2014

Nieuws over boek Corine Hartman en Tomas Ross

BOEK ROSS & HARTMAN VERMOEDELIJK OVER POETIN


Donderdag 23 oktober was de dag dat de Godfather van de Nederlandse Thriller Tomas Ross, pseudoniem van Willem Hogendoorn (mijn bijna-naamgenoot), zijn nieuwe boek presenteerde. Zoals we van hem gewend zijn, is ook dit boek, genaamd De vrienden van Pinnochio, gebaseerd op feiten. Factie wordt het genoemd, een verhaal dat tussen feit en fictie in zit, een vrije vertaling van het Engels Faction. Dit boek is maar liefst het 69ste boek dat de Haagse auteur en scenarist schreef.

Ook Corine Hartman kwam ter sprake. In mijn eerdere interview met Hartman en ook in het officiĆ«le  persbericht werd gezegd dat het “meer dan goed ging”. Toch was er wel sprake van een generatiekloofje, zei Ross gisteren. En dat boek, dat Doodskopvlinder gaat heten, naar alle waarschijnlijkheid, waar gaat dat dan over? Houd je vast, want we hebben een primeur! Doodskopvlinder speelt rond de verwikkelingen met Poetin en ook de aanslag op MH 17 zit er een beetje in, “maar ik noem hem niet zo,” aldus Ross. Dit was een leuke, welkome verrassing!

Ross vertelde ook te werken aan een nieuwe trilogie die zich zal afspelen in Den Haag tussen 1945 en 1950. “De bezetting was erg, maar Den Haag was ook niet mis.” De trilogie zal beginnen in Nederland en eindigen in IndiĆ«.

Door Alex Hoogendoorn


In Doodskopvlinder wordt een special force team bestaande uit zeer uiteenlopende persoonlijkheden ingezet op zaken van groot internationaal belang, waar de reguliere organisaties geen grip op krijgen. Door de krachtenbundeling van Ross & Hartman ontstaat een eigentijdse actiethriller met fascinerende personages en grote actualiteit.


1 opmerking:

  1. Ik ben hartstikke benieuwd naar 'Doodskopvlinder' . Wat een 'gedurfd' onderwerp zeg!
    Graag gelezen, Alex!

    BeantwoordenVerwijderen