maandag 27 oktober 2014

Blogje van een 'schaduw' op het Thrillerfestival


De komende tijd zullen er regelmatig stukjes en foto's verschijnen over het Thrillerfestival afgelopen zondag. We hebben daar zo'n gezellige dag meegemaakt en zoveel schrijvers gesproken, dat we dat allemaal gaan delen. Het eerste persoonlijke verslagje komt van Juul, die we voor het eerst ontmoetten daar in Zoetermeer.




Avonturen van een (luidruchtige) schaduw

Zondag 26 oktober was het Thrillerfestival in Zoetermeer. Al dagen had ik er zin in en zou samen met iemand gaan. Helaas werd ze die dag ziek, dus ik ben alleen gegaan.
In het Stadstheater kwam ik al snel de mensen van de Thrillerlezers! tegen, en, omdat ik Ink beloofd had haar te begroeten, stapte ik op het groepje af. Om mij vervolgens als een 'schaduw' bij hen aan te sluiten.
Maar wat heb ik een leuke dag gehad! Iedereen heeft duidelijk gemerkt dat ik er was, mede door mijn, soms, wat onhandige acties.

Na het broodnodige kopje koffie gingen we in de rij staan voor de boekpresentatie (en een gratis gesigneerd boek) van Olga Hoekstra. Wat een leuk mens is dat zeg! En haar schoenen: geweldig!


Tijdens het wachten in de rij maakte Alex wel heel jonge vrienden ;). Ik zeg: Hunger games voor baby's ;).
Daarna even langs het ieniemienie boekenmarktje. Tot we Linda Jansma zagen binnenkomen. Het leek ons niet zo netjes om haar meteen te bespringen, dus wachtten we tot ze in ieder geval haar jas uit had. Zo niet onze Ink, die stevende doelbewust op Linda af, waarna wij toch ook maar volgden...
En daar overkwam mij iets...Ik was compleet starstruck! Er kwam geen normaal woord meer uit en had de bibbers aan alle kanten. Wat ik er natuurlijk ook meteen weer uitflapte. Linda was ernstig verbaasd, want dat was toch helemaal niet nodig! Klopt, maar ja....Ze zou het niet verder vertellen.
Gelukkig kwam Inge Ipenburg toen binnen. Die kwam naar Linda en mij toe met de vraag of ze zich bij ons moest aanmelden. Eh...nou nee....
Ook wilde ik nog op de foto met Linda en vroeg aan de dichtsbijzijnde persoon of ze een foto wilde maken, geen probleem! Later bleek dat ik het aan de schrijfster Ellen G. had gevraagd...zucht, heb ik weer...
Nog nabibberend en stuiterend voegde ik mij weer bij de anderen. Natuurlijk meteen uitgebreid vertellend over mijn genante gedrag bij Linda...

Het was weer tijd voor zeer nodige koffie. En bijkletsen en elkaar wat beter leren kennen. Iemand vroeg waar ze mij moest plaatsen. Bij de Thrillerlezers! of Literatuur van het Hoge Noorden. Dus ik zeg: Thrillerlezers! want ik woon in Leiden. Blijkt met het Hoge Noorden Scandinaviƫ bedoelt te worden....Tja....

Ondertussen namen de kanshebbers op de Debuutaward plaats. Was een leuk en interessant gesprek, mede door Janneke Siebelink.


Janneke Siebelink en Anya Niewierra
Olga Hoekstra had nog een mooie uitspraak ( vond ik ): "over alles is al geschreven, maar niet door mij!". En zo is het!

In groepjes (dat onstond zo) hebben we wat rond gelopen. Ik heb nog een aantal handtekeningen gescoord :). Michael Berg ging mij ondervragen over de prijzen van e-books (te duur, was hij het mee eens). In het gesprek zeg ik opeens tegen hem: ach joh! Ik schrok, want dat zeg je toch niet zomaar tegen iemand! Ik wel dus...Hij vond het wel grappig en dus geen probleem.




Uiteindelijk werd het tijd voor de uitreiking van de prijzen. Wij namen als luidruchtige groep een flink deel van een rij in beslag. Maar wat was het leuk en wat heb ik gelachen, al was het niet altijd het goede moment.
Erg grappig, ik betrapte Lydia op iets wat ik ook altijd doe: schudden met een apparaat (in dit geval camera van mobiel) dat het niet doet zoals wij willen. Ik ben dus niet de enige!

Verder was er nog iets met een plakje kaas, een schrijfster die niet wilde signeren (maar later gelukkig wel) en een schrijfster die ons uitzicht bood op haar bouwvakkersdecollete.

Ten slotte nog met de hele bende op de foto, ik weet niet of die voor publicatie geschikt is ;).



Met een aantal nog patatjes gaan eten bij een snackbar en toen was het tijd om naar huis te gaan. 
Dames, en Alex, ik heb een gezellige en erg leuke dag gehad! En de volgende keer ben ik er zeker weer bij!

9 opmerkingen:

  1. Alex Hoogendoorn27 oktober 2014 om 18:25

    Wat was het leeeuheeeeuk! En wat hebben we gelachen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He juul wat leuk geschreven .Het was een groot feestje ik vond het super je te ontmoeten , en zo blij met een nieuwe Facebook vriendin . Op.naar de volgende keer helemaal gezellig en idd wat hebben we gelachen leuke foto trouwens

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het was ontzettend leuk en leuke foto ook, Juul! Op naar een volgend feestje ter ere van gave sneakers... boeken. Ik bedoel boeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk verslag heb je geschreven . Het was super om je te ontmoeten . En tot de volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een heerlijk verslag en wat een geweldig leuke dag was het :) Tot de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schaduw, wie , jij, waar, schaduwprijs bedoel je????? Juul je hoort er al helemaal bij met je gympen en charmante opmerkingen ;-) Leuk je ontmoet te hebben en graag tot een volgende crime ontmoeting met "de bende van ellende"

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoezo luidruchtig, woeha! Heb de foto graag gemaakt. leuk je ontmoet te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen