maandag 28 april 2014

Heleen van der Kemp's boekenkast




Welke boeken heb je in je kast staan? Alleen thrillers?

Mijn boekenkast maakt een ongeveer viermaandelijkse cyclus door van keurig opgeruimd en boeken gesorteerd op kleur, tot complete chaos zoals hij nu is. Jullie hebben me dus betrapt. Mijn kast is nu een mengsel van boeken, tekeningen, nagellak, puzzels, klei en andere narigheid.
De boeken, voor zover te zien, zijn toch wel vooral thrillers, maar ook romans, dieetboeken, kookboeken, beetje chicklit en reisboeken. Het is geen actuele collectie meer, want ik ben volledig over op de e-reader. Daarop ook vooral thrillers, maar ook het boek van Isa Hoes en Hemelvaart van Judith Koelemeijer. Ook een paar boeken over leven na de dood, dat interesseert mij ook. 

2) wat is je favoriete boek wat er tussen staat?
Voor zover ik door de troep kan zien in mijn kast: Tom Rob Smith, kind 44 en de Millennium trilogie. Op m'n reader heb ik pas 'Moordenaar zonder gezicht gelezen' van Kevin Guilfoile. Die vond ik erg goed. Maar ook Hex van Thomas Olde Heuvelt vond ik bijzonder. Ik hou wel van een gek gegeven, meer dan van platte gruwelijkheid.























3)Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?
Aan oorlogswinter van Jan Terlouw. Ik zat in de vijfde klas (groep 7) van de basisschool bij mijn vader in de klas en dat las hij voor. En niet alleen aan mij, maar jarenlang aan zo'n beetje het hele katholieke deel van het dorp. Dat verhaal heeft op veel Dinxperlose kinderen indruk gemaakt, maar hij las het dan ook heel mooi voor.

4) Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?

Schrijven en lezen gaat bij mij niet zo lekker samen. Als ik op vakantie ben lees ik er zo een stuk of 8, maar als ik in een actieve schrijfperiode zit alleen een kwartiertje voor ik ga slapen. Ik denk dat ik er ongeveer 25 lees op jaarbasis.

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige boekenkast. Volgens mij is er geen volwassene meer die niet Oorlogswinter heeft gelezen. Prachtboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kom je uit Dinxperlo Heleen? Toevallig ...ik werk in Dinxperlo en woon 10 km verderop...nooit geweten!

    BeantwoordenVerwijderen