zaterdag 26 april 2014

Drie schrijvers op de shortlist





SHORTLIST COFFEECOMPANY bOOK aWARD


Op 1 mei as wordt de Coffeecompany Book Award uitgereikt. Eén van de volgende kandidaten hoort dan of hij of zij een auteurscontract bij Xander Uitgevers heeft gewonnen. Het winnende verhaal zal in boekvorm nog in 2014 worden uitgegeven door Xander uitgeverij.
De drie auteurs die trots op de  shortlist staan, zijn:
Sander Blom – Coffeecompany Book Award
Sander Blom met Dodelijke erfenis
Marieke is net gescheiden, is aan een nieuwe baan begonnen en heeft een landhuis gekocht. Als ze tijdens een wandeling op haar terrein een lijk vindt, neemt haar leven een drastische wending. Gelooft de politie in haar onschuld? En is Marieke wel helemaal onschuldig?


Jacqueline Coppens met Evenwicht
Hoofdpersoon Marli lijkt na een aantal zware jaren de balans in haar leven weer gevonden te hebben. Op haar sportclub ontmoet ze nieuwe mensen en ze overweegt een maagband te laten plaatsen door dokter Van de Boom. Ze twijfelt nog, want de operatie is niet zonder risico. Marli besluit de oorzaak te onderzoeken en ontdekt schokkende feiten. Is de aardige dokter wel wie hij zegt te zijn?

Olga Hoekstra met Dodenweg
Rechercheur DeLohr komt zijn verleden tegen als hij op een zaak met een tweetal auto-ongelukken wordt gezet. Koste wat het kost wil hij de zaak oplossen, maar hoe meer hij te weten komt, hoe meer hij de grip op zijn eigen leven lijkt te verliezen.



De Coffeecompany Book Award is de eerste literaire prijs voor niet eerder gepubliceerde schrijvers. De prijs is een initiatief van Xander Uitgevers en de Coffeecompany. Ze willen aspirant schrijvers stimuleren en ondersteunen bij de uitgave van hun eerste boek. 
De eerste editie van de Coffeecompany Book Award vond vorig jaar plaats. Marco van Houwelingen won de Coffeecompany Book Award 2013 met zijn manuscript Aangeschoten Wild.

De jury die de manuscripten beoordeelt, bestaat uit:

Xander uitgevers, Coffeecompany, Xandra Schutte hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer, Janneke Siebelink redacteur boeken van Bol.com, Ageeth Heising literair agent bij Schonbach Literary Agency en studenten van de UvA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten