dinsdag 18 maart 2014

Uitnodiging en persbericht “Boerenbedrog” van Connie Harkema


COVERTEKST 

“Boerenbedrog” is geïnspireerd door het populaire tv-programma “Boer zoekt vrouw”, hier “Hartenboer” genoemd. Ook in dit verhaal gaat het om een onschuldig, romantisch entertainmentprogramma, maar - door een samenloop van onvoorziene gebeurtenissen - loopt dit uit op een bloeddorstig drama met verstrekkende gevolgen. Hiervan wordt vooral de vrijgezelle boerendochter Carla Diepenheim de dupe. Vlak voor het definitieve keuzemoment, waarin boer Wouter Kunne kenbaar moet maken met welke vrouw hij verder wil, verstuikt ze haar enkel en kan ze haar plannetje om hem haar liefde te verklaren niet uitvoeren. In plaats daarvan is ze genoodzaakt de veel jongere en net afgestudeerde huisarts Bart de Boer te consulteren. Tijdens haar bezoek aan hem gebeurt er iets verschrikkelijks op Wouters boerderij. Doordat de personages elkaar op verschillende manieren bedriegen, lijkt het oplossen van de schuldvraag een ondoenlijke zaak.

Een spannende boerenliefdesroman met veel intriges en een hoog misdaadgehalte.


Connie Harkema (1960) woont zowel in Hekendorp (Randstad) als in Warns (Friesland). Voor Uitgeverij Ellessy heeft ze 12 jaar redactiewerk en 3 jaar PR-werkzaamheden verricht, en 2 boekjes voor de WWW-reeks (Wij Willen Weten) gemaakt. Ook heeft ze samen met misdaadauteur Gerard Nanne de misdaadroman "Buitenspel" geschreven. "Boerenbedrog" is haar twaalfde boek, en tevens haar debuut als individueel romanschrijver. Verder maakt ze als beeldend woordkunstenaar vooral eigen werk, met de nadruk op de combinatie van woord en beeld.

"Boerenbedrog" komt uit in de EllessyRelax+serie, waarin feelgood-romans verschijnen met een flinke dosis spanning.


VERHAALFRAGMENT

Hij sloop langs de huiskamerdeur, ging zachtjes verder naar de achterkant van het huis, naar de keukendeur die hij behoedzaam achter zich sloot. Voor de zekerheid keek hij achterom; zijn ogen roodomrand, zijn neus snotterig. Gelukkig, niemand. Het voelde als een lichte overwinning. Hij was ontsnapt aan de benauwde bedomptheid van geroddel, gespeculeer en vals medeleven. Nu hoefde hij tenminste nog even geen verantwoording af te leggen, geen schijn op te houden of wie weet wat er nog meer van hem zou worden verwacht.
Snel liep hij richting het bospad, het pad naar zijn boerderij, zijn thuis. Hij koos niet voor de kortste weg, want dan moest hij langs de plek waar zij... O nee, waar zij… waar hij… Schichtig keek hij nog een keer achterom en zette de pas erin. Aangekomen bij het terras waar zij nog niet zo lang geleden had gezeten, liep hij op een draf verder naar de keukendeur. Strompelde naar binnen. Bleef daar voor de tafel staan, aarzelde even en beukte dan met twee vuisten onophoudelijk op het houten blad. Zijn ademhaling joeg. Snot droop uit zijn neus. Hier kon hij zich helemaal laten gaan.
Toen de ergste woede was weggeëbd, voelde het licht in zijn hoofd. Met onzekere pasjes liep hij naar het aanrecht, zocht steun met beide handen, net zolang tot de brandende sterren op zijn netvlies waren verdwenen. Daarna opende hij het linkerkastje boven zijn hoofd. Rommelde erin totdat zijn grote knoestige hand achter de pot stroop en het suikerpotje was verdwenen. De potten pasta en pindakaas duwde hij opzij, waarna hij de zachte stof om het voorwerp voelde dat hij zocht. Hij trok het pakketje naar zich toe, met één hand steunend op het aanrecht. Legde het daarna op het granieten blad en vouwde het voorzichtig open. Een revolver, zwart en koud, werd zichtbaar. Zijn knokige, eeltige vingers streken liefkozend over het metaal. Achter zijn ogen kondigden de sterren zich weer aan. Ze gingen heen en weer op het tempo van de bewegingen van zijn ogen. Zijn oren suisden.
Plotseling was daar de keukendeur die openzwaaide. Yoeri’s rode gezicht in de opening. Hij hijgde. ‘O, ben je hier, we dachten al….’
Snel vouwde Wouter de punten van de doek terug over het kille monster op het aanrecht en draaide zich om. Deed een paar passen naar voren en bitste: ‘Nou, wat dachten jullie?’
Yoeri’s ogen flitsen van zijn oom naar het voorwerp op het aanrecht en weer terug. Hij trok wit weg. ‘Nie..iets’, stamelde hij. ‘We dachten niets.’


Meer informatie: http://harkemaconnie.blogspot.nl/

Wil je bij de boekpresentatie aanwezig zijn 28 maart a.s. of meer informatie? . http://harkemaconnie.blogspot.nl/  De uitnodiging is ook hier te vinden http://harkemaaksels.blogspot.nl/2014/03/uitnodiging-kunstzinnige-boekpresentatie.html

1 opmerking:

  1. Een mooie aankondiging, alleen is de boekpresentatie op zaterdag 29 maart, van 14.00 tot 16.00 uur in NH Hotel Schiphol Airport, Kruisweg 495, Hoofddorp. Iedereen is van harte welkom! Voor diegenen die deze middag een exemplaar van 'Boerenbedrog' aanschaffen is er een gratis Schilderdichtsel (geplastificeerde afbeelding van schilderij met gedicht) van mijn hand.

    BeantwoordenVerwijderen