vrijdag 21 februari 2014

De Boekenkast van........Ingrid Oonincx

1) Welke boeken heb je in je kast staan? Alleen thrillers?

Romans, thrillers, een paar kookboeken en wat boeken over hardlopen. Mijn vriend vult de kast verder aan met een flinke collectie kunstboeken. 

2) Wat is je favoriete boek wat er tussen staat?

Vroeger noemde ik De Verborgen Geschiedenis van Donna Tartt  als mijn favoriete boek, maar dat ben ik aan het herlezen en ik kom er niet meer doorheen, dat valt dus af. Laatst heb ik Silo van Hugh Dowey met veel plezier gelezen, een spannende roman met een vleugje science fiction. Dat is mijn favoriet van dit moment. Nog niet in mijn eigen boekenkast, maar wel op mijn verlanglijst staan de boeken van Karin Fossum. Ik heb nu via 2,5 boek van haar gelezen en vind haar stijl en haar personages geweldig. Tot mijn spijt las ik laatst op de Facebookpagina van Thrillerlezers dat ze gestopt zou zijn met schrijven. Ik hoop dat dat niet waar is.

3)Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?

Als kind verslond ik sprookjesboeken. Russische sprookjes, Grimm, Andersen. Ik herinner me dat ik elk vrij moment gebruikte om te lezen. Misschien dat ik toen de basis heb gelegd voor mijn latere schrijverscarrière.  

4) Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?

Ik lees meestal voordat ik ga slapen, maar echt doorlezen komt er alleen in de weekenden en vakanties van. Dat brengt het totaal op zo’n veertig tot vijftig boeken per jaar.  

3 opmerkingen:

  1. Ik moet De Verborgen Geschiedenis dan maar nooit meer inkijken geloof ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht precies hetzelfde Inkie, want ooh wat vond ik dat mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alhoewel ik dan wel weer nieuwsgierig word of het mij dan ook zo gaat tegenvallen?!?!

    BeantwoordenVerwijderen