zondag 1 oktober 2017

De maand die voorbij vloog



Het lijkt pas een week geleden dat ik mijn vorige column voor Thrillerlezers schreef. De werkelijkheid is dat we een maand verder zijn en, terwijl ik dit schrijf, de deadline bijzonder snel nadert. September was dan ook een maand waarin de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgden.

Waanidee
Op 9 september werd Karin Hazendonks Waanidee gepresenteerd in de mooie winkel met het gastvrije personeel van Haasbeek Herenhof in Alphen aan de Rijn. Er was volop aanloop van publiek, recensenten en ook collega-auteurs van zowel binnen als buiten LetterRijn. Karin gaat momenteel nog bij een aantal winkels langs voor signeersessies en op 14 oktober, ze signeert dan in Drachten, gaan we samen op pad.

Schrijfvakantie
In de periode van 17 tot en met 24 september nam ik deel aan een door Marlen Beek-Visser georganiseerde schrijfweek op de Waddenzee. Ik ging er heen in de hoop twee resultaten te behalen: een boost voor mijn eigen schrijfwerk en het aanscherpen van mijn redactionele vaardigheden. Uiteindelik kwam er met ruimschoots grotere oogst van terug. Tot de verdere buit tel ik dat ik kan rekenen op nieuwe vriendschappen, proeflezers en heb mogen vertoeven tussen een gelijkgestemd en bijzonder inspirerend gezelschap.
    Ik schrijf nu weer iedere dag en dan afwisselend aan een thriller en aan de voltooiing van een nieuwe verhalenbundel.

‘Nieuwe auteurs’
Voordat ik vertrok en nadat ik ben teruggekeerd, heb ik knopen doorgehakt over een tweetal manuscripten. Zoals het er nu voorstaat, zal het als duo debuterende tweetal Melissa Skaye en J. Sharpe onder de naam Sharpe & Skaye in april hun Gevoelloos (werktitel) via LetterRijn gaan uitbrengen. Op 4 oktober volgt er een gesprek met een auteur van wie ik naam noch manuscripttitel op dit moment kan prijsgeven. Mocht het tot een akkoord komen, dan komt zijn, het is een man, thriller in mei op de markt.

Samenwerken
Een eerste verkennend gesprek over samenwerken kreeg op 27 september een vervolg. Later, wanneer alles een vastere vorm heeft, zal ik daar meer over vertellen. Voor nu is het belangrijkste dat we een aantal kleinere uitgeverijen (waaronder dus LetterRijn) – geen printing on demand en geen publishing on demand – proberen te laten samenwerken op gebieden waar schaalvoordeel valt te behalen. Het deelnemen aan een beurs is, wanneer je het solo doet, bijvoorbeeld onbetaalbaar voor de kleintjes. Geïnteresseerde uitgevers kunnen zich melden via info@letterrijn.nl Mijn grotere kompaan in dit verhaal neemt dan contact met je op.

De komende periode
Op 21 oktober presenteert Pjotr Vreeswijk zijn Dwaalspoor in de Golfslag te Scheveningen, ziet Verminkte toekomst van Melissa Skaye het licht in Boekhandel Stumpel aan de Grote Noord in Hoorn en is er op 19 november een presentatie van Verborgen, het resultaat van de verhalenwedstrijd van 2017, in Leidschendam-Voorburg.

Voor nu wens ik iedereen een prettig verblijf in boekenland.

Theo van Rijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten