maandag 1 augustus 2016

Verwacht in augustus (deel 2)

Zij die volgen - Ingmar Johnsrud (verschijnt 22 augustus 2016)
Rechercheur Fredrik Beier wordt naar een uithoek van Oslo geroepen om een massamoord te onderzoeken. De slachtoffers waren allemaal lid van de apocalyptische sekte Het licht van God. Daarom wijst alles op een religieuze wraakactie, maar Fredrik en zijn jonge partner Kafa Iqbal zijn sceptisch en al snel neemt het onderzoek een verrassende wending. Fredrik en Kafa moeten jacht maken op een brute moordenaar, en tegelijkertijd mysteries ophelderen rond de schimmige verledens van de sekteleiders. Ze hadden niet kunnen vermoeden dat ze terecht zouden komen in een onderzoek naar de monsterlijke experimenten die terugvoeren naar de Tweede Wereldoorlog. Johnsrud is een meesterlijk verteller en een gedurfde, creatieve nieuwe stem in de Scandinavische crime. Zij die volgen is het eerste deel van de overtuigend geschreven, meesterlijke Broederschap-trilogie. 
Reserveer het boek hier!


Lieve Amy - Helen Callaghan (verschijnt 18 augustus 2016)

Deze thriller gaat over Margot Lewis, die in de dertig is en een adviesrubriek heeft in een plaatselijke krant in Cambridge. Ze krijgt heel veel brieven voor haar column 'Lieve Amy' - maar ze heeft nog nooit eerder een brief als deze ontvangen: 
Lieve Amy, 
Ik weet niet waar ik ben. Ik ben ontvoerd en een vreemde man houdt me gevangen. Ik ben bang dat hij me gaat vermoorden. Help me! 
Bethan Avery 
Jaren geleden verdween Bethan Avery spoorloos en ze werd al die tijd dood gewaand. Iemand moet dus gewoon een nare grap hebben uitgehaald met deze brief. Maar wanneer Margot nog meer brieven ontvangt, wordt het duidelijk dat de afzender details van de zaak kent die niet zijn vrijgegeven door de politie. Margot besluit zelf de afzender op te sporen en er volgt een spannende race tegen de klok, die de lezer de adem zal benemen.
Reserveer het boek hier!


Mangelvrouw - Marion van de Coolwijk (verschijnt 15 augustus 2016)

Bette van Maanen ziet haar comfortabele leven in duigen vallen als haar man Lucas na een ongeluk in het ziekenhuis belandt. Zijn revalidatie zal lang duren en een zware weg worden.
Zijn verpleegster Monica blijkt een oude bekende van Bette, die haar nog kent uit haar schooltijd. Daar was Monica vanwege haar postuur het doelwit van de gemene pesterijen van Bette en haar vriendinnen. Monica blijkt dit echter allemaal vergeven te hebben en ontpopt zich tot een luisterend oor en sterke schouder voor Bette.
Bette en Monica krijgen steeds diepere gevoelens voor elkaar, die de veeleisende en dwingende Lucas dreigt te verstoren als hij weer thuiskomt uit het ziekenhuis. Vanuit het bed waaraan hij gekluisterd is, beveelt hij Bette om hem in alles te gehoorzamen en behandelt hij haar als een soort slavin. Maar Bette heeft hele andere plannen dan zich door haar man te laten gebruik als huishoudster. Samen met Monica - die de verpleging van Lucas op zich neemt - maakt Bette een plan om zich onafhankelijk te maken van haar wrede en emotioneel afstandelijke man...
Reserveer het boek hier!



Mason Cross - De samaritaan (verschijnt 3 augustus 2016)
Een sadistische seriemoordenaar aast op alleen reizende vrouwen met autopech. De pers heeft hem al 'de Samaritaan' gedoopt, maar zonder aanwijzingen en sporen komt het politieonderzoek al snel tot stilstand.
Dan komt Carter Blake in beeld, die de donkere gave heeft om de volgende stappen van de Samaritaan te voorspellen. FBI-agent Jessica Allen en haar collega's zijn echter achterdochtig, want hun nieuwe bondgenoot heeft verdacht veel overeenkomsten met de man die ze zoeken... 
Reserveer het boek hier!


Methode 15/33 - Shannon Kirk (verschijnt 20 augustus 2016)
Stel je voor: een hulpeloos, zwanger meisje van 16 dat net uit de veiligheid van haar eigen omgeving is gerukt en in een smerige bestelwagen is geduwd. Ontvoerd... Alleen...Doodsbang.
Vergeet haar nu...
Stel je in plaats daarvan een zwanger, manipulatief wonderkind voor. Ze wordt in een smerige bestelwagen geduwd en voelt vanaf het eerste moment van haar ontvoering een koelbloedig verlangen naar twee dingen: haar ongeboren kind redden en genadeloos wraak nemen.
Ze gaat methodisch, berekenend en wetenschappelijk te werk bij het maken van haar plan. Is ze een klinische psychopaat? Niets laat ze aan het toeval over, onverstoorbaar maakt ze haar berekeningen en oefent ze, terwijl ze wacht... op het perfecte moment om toe te slaan. Methode 15/33 is wat er gebeurt als het slachtoffer net zo koudbloedig is als haar ontvoerders.
Reserveer het boek hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten