donderdag 1 september 2022

De betovering van de toren van Patricia Bouwhuis-Ooyevaar

 


Er was eens… Een jonge vrouw, Lena. Samen met haar opa woont ze op een afgelegen boerderij. Vanuit haar veilige plekje op de schommel in de boomgaard ziet ze het landhuis wat een eindje verderop staat. Het torentje met het kleine raampje steekt precies boven de boomtoppen uit. Van kinds af aan fantaseert Lena over de toren. Woonde er een prinses in? Een stoere ridder?

Lena is bekend met autisme. Het leven op de boerderij in combinatie met haar werk bij het plaatselijke tuincentrum geven haar de rust, regelmaat en structuur waar zij bij gebaat is. Op aandringen van haar opa overwint ze haar angst en gaat ze naar het landhuis toe in de hoop om wat eieren te kunnen verkopen. De eerste ontmoeting met de eigenaar van het huis loopt op zijn zachts gezegd nogal uit de hand. Reden genoeg voor Lena om er niet meer heen te gaan. Toch weet het grote zwembad in de tuin van het landhuis haar te verleiden om ’s nachts te gaan zwammen. Hierna is er geen weg meer terug…..

Namens Thrillerlezers mocht ik voor Patricia Bouwhuis-Ooyevaar haar thriller “De Betovering van de Toren” lezen. Een zeer vlot geschreven thriller. Goede woordkeuzes en mooi geformuleerde zinnen. Hierdoor laat het verhaal zich gemakkelijk lezen. De cover laat een prachtig glas in lood raam zien van een vuurspuwende draak. Hierdoor was ik even in de war. Was dit wel echt een thriller? Het zou zo Young Adult of Fantasy boek kunnen zijn.

Wat aanvankelijk begint als een sprookje mondt uit in een ware nachtmerrie voor Lena. De personage van Lena wordt goed beschreven. Haar gedachtegang en de manier waarop ze haar omgeving ziet is typerend voor mensen met autisme. De overgang van stabiliteit naar overprikkeling wordt goed verwoord. Evenals de problemen waar Lena tegenaan loopt in haar communicatie met anderen.

Het verhaal zit goed in elkaar. Echter had het mijn inziens wel wat verder uitgewerkt mogen worden.  Buiten Lena worden de personages niet uitgewerkt. Dat miste ik een beetje. Ik was bijvoorbeeld erg benieuwd naar wat er met opa gebeurde. De rol van haar ouders hierin, ze waren vast doodongerust en bang. Hoe verliep het onderzoek naar Lena? Nu is het een relatief kort verhaal wat ineens doorloopt. Hierdoor wordt de opgebouwde spanning maar relatief kort vastgehouden.

Patricia, ik heb genoten van “de Betovering van de Toren”. Een spannend boek wat je in een adem uit kunt lezen. Zeker een aanrader. Ik hoop dat je deze recensie als positieve feedback kunt zien welke je wellicht mee kunt nemen in je verdere schrijfavonturen. Avonturen waar ik zeker naar uit kijk!

Het boek krijgt van mij 3.5 kraai.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten