donderdag 14 januari 2021

Gstaad van Kiki van Dijk

 


Titel: Gstaad

Auteur: Kiki van Dijk

Uitgeverij: Xander

Recensie: Jacqueline

Kraaien: 4


Het jetset dorp Gstaad, wie heeft er niet van gehoord? Een Zwitsers dorp dat bekend staat als een van de meest exclusieve wintersportplaatsen ter wereld. De gedachten aan knusse besneeuwde straatjes roepen bij mij beelden van een prachtig decor op. Door de thriller Gstaad van Kiki van Dijk zijn die mooie gedachten vast als sneeuw voor de zon verdwenen zodra de eerste moord is gepleegd….. Maar voor het zover is mag ik heel even genieten van de wijze waarop de auteur de besneeuwde omgeving beschrijft.

Puck, een journaliste bij een krant, wordt op een dag door haar chef Ernest verrast met een persoonlijke uitnodiging voor een tweedaagse persreis naar Gstaad.
Puck reist af naar Gstaad. Door de gids Ben worden Puck en de overige drie genodigden, Jelle en de tweeling Robin en Charlie, opgevangen bij het station. Ben vertelt dat in het dorp de duurste kostschool (Le Puiset) ter wereld staat en dat de eigenaren zich door hen laten interviewen. Maar voordat het groepje kennis gaat maken met de familie Puiset is Puck helemaal verbaasd wanneer ze een bekend silhouet ontdekt, namelijk die van haar ex Matz!

De volgende dag ontvangen Jelle en Puck tijdens een skitochtje een appje van Ben die vraagt of ze het skitochtje willen onderbreken en naar het terras toe willen komen. Ben vertelt het vreselijke nieuws dat de directrice van Le Puiset die ochtend vermoord in het bos is aangetroffen. Puck ruikt als journalist een goed verhaal voor de krant en gaat op onderzoek uit. Al gauw raakt Puck verstrikt in een web van leugens en verraad…….

Het personage van Puck vond ik goed. Haar angst maar ook haar doorzettingsvermogen zijn goed omschreven. Ook het personage van de dader is goed, dat hij/zij niet verstrikt raakt in al die geheimen en leugens. Pas laat in het verhaal kreeg ik mijn vermoeden bevestigd wie de dader zou kunnen zijn…..

Genoten heb ik van dit mysterieuze verhaal met vele spannende gebeurtenissen. Ik leefde enorm met Puck mee tijdens een vreselijke storm en vroeg me echt af of dat wel goed zou gaan. Zou Puck het er heelhuids van afbrengen? En dan het heftige nieuws waarbij ik op enig moment dacht van, WAT? Ik wist niet wat ik las en zette er grote ogen bij op! Zo’n boeiende wending had ik totaal niet verwacht, ik zat er bij op mijn puntje van mijn stoel en niemand mocht mij op dat moment storen bij het lezen. Wat een openbaring was dat! Mijn complimenten.
De boeken van Kiki van Dijk zijn zeker een aanrader voor de liefhebbers van de verhalen van Suzanne Vermeer, waarvan ik persoonlijk de laatste boeken minder spannend vond.


Spanning: 4

Psychologische ontwikkeling: 3,5

Leesplezier: 4,5

Schrijfstijl: 4

Plot: 4

Origineel: 4

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten