donderdag 22 oktober 2020

Drie weduwen van Cate Quinn

 


Titel: Drie Weduwen

Auteur: Cate Quinn

Uitgeverij: Boekerij

Jaar uitgifte: september 2020

Recensie door: Karin

Kraaien: 3,5


Wat vind ik van de cover?
Op de cover staan drie vrouwen, gezien op de rug die kijken naar een huis in de verte dat staat in een verlaten omgeving. De kleuren van de cover zijn sober, alleen voor de dreigende lucht met intense kleuren gebruikt.

Covertekst : 'Blake is dood, zijn vrouw heeft hem vermoord, maar welke?'

Een mooie cover.

Wat verwacht ik van tevoren?
Blake is getrouwd met 3 vrouwen, ze leven samen geïsoleerd en ongestoord. Blake wordt gewurgd; er zijn maar 3 verdachten en dat zijn vrouwen Rachel, Emily en Tina. Wie heeft Blake vermoord?

Het klinkt interessant en veelbelovend.

Mijn recensie:
Het verhaal wordt verteld in relatief korte hoofdstukken, telkens door een andere vrouw. Hierdoor ben je heel snel mee in het verhaal en leer je de verschillende personages snel kennen.

Ik weet heel erg weinig over Mormonen, hun leefwereld en hun gewoontes, het is best wel interessant om er meer over te weten te komen.

Ik vraag me echter wel af of je dit boek een echter thriller kan noemen, oké, we hebben een dode echtgenoot, een verdacht overlijden, 3 echtgenotes, een complexe verstandhouding tussen de echtgenotes onderling en tussen het gezin en de buitenwereld. Het wordt wel intrigerend verteld, maar nagelbijtend spannend is het niet echt.

Hoe verder ik vorder in het boek, hoe meer ik besef dat – vanuit mijn leefwereld – het leven van deze 3 vrouwen redelijk hallucinant verloopt, via zeer specifieke regels en eigenlijk toch ook wel een beetje onder bizarre omstandigheden. En gaandeweg vorm ik me een persoonlijke mening over deze tak van het geloof, en hoe ze omgaan met vrouwen en kinderen. Maar die mening heeft niks te maken met wat ik van het boek vind.

Via de verhalen uit zowel heden als verleden kan je de ontwikkeling van de 3 vrouwen goed volgen, een mooie uitwerking van de verschillende personages.

De apotheose wordt dan toch nog behoorlijk spannend, het is goed uitgewerkt en prettig om lezen.

Ik vind 'Drie weduwen' een goed boek, het had misschien net iets korter mogen zijn, maar toch, graag gelezen en ik kom uit op een score van 3,5 kraaien voor dit verhaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten