vrijdag 3 juli 2020

De meisjes zonder naam van Mikaela Bley

Titel: De meisjes zonder naam
Auteur: Mikaela Bley
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: maart 2020
Recensie door: Jaimy
Kraaien: 4

Linn is 17 jaar, influencer en sinds de dood van haar vader een klein jaar geleden onhandelbaar voor haar moeder.
Zij besluit dan ook dat het voor Linn het beste is om een jaar naar een kostschool te gaan. Op de kostschool zijn ze gespecialiseerd in ADHD en kunnen ze Linn alle aandacht geven die ze nodig heeft.
Voor Estelle lijkt dit de perfecte plaats voor haar dochter, maar Linn kan niet wennen op de meisjesschool. Ze mist haar gewone leven en de meisjes geven haar ook niet bepaald een hartelijk welkom.

Ellen is misdaadverslaggever en gaat terug naar haar geboorteplaats als daar het levenloze lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden.
Wanneer ze een tweede lichaam vinden, terwijl het eerste nog niet geïdentificeerd is besluit Ellen zelf op onderzoek uit te gaan en de politie een handje te helpen.

De twee verhaallijnen lopen gelijk aan elkaar en daar waar we een vermoeden hebben hoe ze verbonden zijn, is dit toch niet gelijk duidelijk.
Mede door de afwisseling van hoofdstukken met Linn en Ellen, wil je steeds door blijven lezen. Wat is de connectie tussen deze verhalen?
Al gauw wordt een vage lijn zichtbaar en door Ellens snelle handelen, blijft het verhaal er de vaart inhouden.

Waar ik Linn’s verhaallijn in het begin leuker vond, gaat Ellen me ook fascineren.
Misschien komt het doordat ik nu voor het eerst over Ellen lees en daardoor de connectie met haar mis. De meisjes zonder naam is namelijk al het vierde deel rond Ellen Tamm.
Voor het verhaal rond Linn mis ik zeker niets, maar Ellens achtergrond gaat wat verloren voor mij.

Desondanks een zeer spannend boek wat ik vliegensvlug uit heb gelezen. Een echte pageturner waar je je hoofd als vanzelf bij houdt. Fijn te lezen door de korte hoofdstukken en heel duidelijk te volgen wiens verhaallijn het is door de naam boven elk nieuw hoofdstuk. Het verhaal is daarnaast ook actueel door Linn als influencer/blogger en haar problemen omtrent haar ADHD. Ik ga zeker de voorgaande boeken uit de serie ook nog lezen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten