maandag 9 maart 2015

De Marrense kerkmoord - Silvia Lucia

Titel: De Marrense kerkmoord
Auteur: Sylvia Lucia
Uitgeverij: Elikser
403 pagina's
Verschenen: september 2014 
recensie door Lydia Buist

Sylvia Lucia schreef meerdere boeken over onderwerpen als reïncarnatie en tweelingzielen op een natuurlijke manier en in een begrijpelijke taal. Met deze misdaadroman verwerkt ze de onderwerpen uit haar eerdere boeken in een razend spannend verhaal.

Steffi van Braendt, assistent-pathologie, worstelt met een slechte relatie en op een gegeven moment barst de bom. Steffi valt stomdronken in de armen van haar oude jeugdliefde Rayen, al herkent ze hem in eerste instantie niet. Totaal verward, na het beëindigen van haar relatie met Jasper, krijgt ze een ernstig ongeluk tijdens het oversteken van de straat. Ze ervaart daarbij een bijna-doodervaring en spreekt met een man die zich Otis noemt. Na haar ontslag uit het ziekenhuis keert ze terug naar haar geboortedorp en trekt tijdelijk bij haar nicht Catherina in. Steffi weet zich geen raad met de gevoeligheid die is ontstaan na haar ervaring. 
Ondertussen wordt in het dorp, na dertig jaar, de moordzaak op de oude pastoor en zijn huishoudster Lina heropend. Steffi raakt betrokken bij het onderzoek. Ze wordt zo meegesleept dat ze in een hachelijke situatie terecht komt en opnieuw gered moet worden door Otis.

Ik heb nog nooit iets van deze auteur gelezen. Maar na het dichtslaan van dit boek moest ik toch wel even zuchten en het even laten bezinken. Sylvia Lucia heeft me door dit boek toch wel aan het nadenken gezet. De personage Steffi is een personage die goed is neergezet. Steffi maakt heel wat mee. Ze is op jonge leeftijd haar ouders kwijtgeraakt ten gevolge van een ongeluk. Ze heeft een relatie met Jasper waarin ze niet gelukkig is en ze krijgt een zwaar ongeluk. Bij een bijna-doodervaring leert ze Otis kennen. Deze ervaring is zo mooi beschreven, echt met gevoel. 
Wat ook mooi is beschreven in dit boek is de vriendschap tussen Steffi en haar vrienden. Alle emoties worden in detail verteld: bedrog, verraad, angst. Dat heeft de auteur goed gedaan, het getuigt van een erg goed inlevingsvermogen. Toen ik begon, moest ik wel even mijn hoofd erbij houden, diverse namen van personages gaan aan je voorbij: je maakt gelijk in de eerste paar hoofdstukken kennis met het hele dorp. Het nichtje van Steffi, Catherina, heeft een tijd niks van Steffi gehoord en ze maakt zich zorgen. Catherina heeft ook haar ouders op jonge leeftijd verloren en de nichtjes hadden een goede band. Dan krijgt ze van een dorpsbewoner te horen dat Steffi drie keer in gevaar komt, dat vond ik wel jammer, dat de auteur dat vermeldt in het begin, dat had ik liever niet geweten.
En dan de beschrijvingen van sommige personages, zoals Steffi’s tante Cornelia, een soort mengeling van Miss Marple en Jessica Fletcher, daar kon ik erg om lachen, want ik had gelijk een beeld van haar.  Dus ook een vleugje humor.
Na het ontslag uit het ziekenhuis, gaat Steffi meelopen met een ‘cold case’. Dan krijgt het boek ook een spannende wending. In het boek wordt ook af en toe iets verteld vanuit de personage ‘de man met de zwarte capuchon’. Wie is dat toch?????

Het boek is een misdaadroman met spannende fragmenten. Ik heb het met plezier gelezen. 


Ik geef dit boek 3,5 ster.



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten