maandag 2 april 2018

Verwacht in april, deel 6 en slot

Op 24 april Wat je niet ziet van Laura Gallier

In maart, tijdens Owen Edmonds laatste jaar op de middelbare school, hebben al elf leerlingen van de Lincoln Forest High School zelfmoord gepleegd. Te midden van alle media-aandacht en sensatiebeluste omstanders blijft Owen rustig, totdat hij zijn eigen bijna-doodervaring heeft en wakker wordt in een compleet andere realiteit. Iedere persoon die hij ziet, heeft ketenen om zijn nek en lijkt een slaaf te zijn. Hij moet anderen waarschuwen en de mensen van wie hij houdt, proberen te redden. Een moeilijke taak als niemand je gelooft...








Op 17 april Het spel met de poppen

Rose is wanhopig op zoek naar een verhaal.

Ze is het zat om iedere dag bier te tappen in de plaatselijke kroeg in Colmstock en wil niets liever dan journalist worden. De talloze afwijzingen van kranten die zeggen dat ze maar terug moet komen als ze écht nieuws heeft maken haar echter radeloos. En boven alles is ze klaar met de constante versierpogingen van Frank, de plaatselijke rechercheur die iedere dag bij haar in het café zit.

Op een dag verschijnen op de drempel van meerdere huizen in Colmstock porseleinen poppen, die sprekend lijken op de jonge meisjes voor wie ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige
bedreigingen. Langzaam maar zeker raakt iedereen in paniek; kinderen worden binnengehouden en niemand lijkt meer te vertrouwen.

Rose heeft eindelijk een verhaal... Koop bij bol.com


Op 12 april De moord op Harriet Krohn

Nu is dit boek een paar jaar geleden ook al uitgekomen, maar dit is een heruitgave.

Portret van een heel gewone moordenaar Geen whodunit, maar een whydunit
De veertigjarige Charlo Torp zit diep in de put. Zijn vrouw is overleden aan leukemie, hij is al twee jaar werkloos, heeft een speelschuld en weinig contact met zijn tienerdochter. Hij is ervan overtuigd dat het meeste wel weer goed zal komen, als hij er financieel maar weer bovenop raakt. Hij moet dus iets met zijn leven doen.
Om zijn schulden te kunnen terugbetalen berooft hij een oudere vrouw. Maar er gaat iets fout, en de vrouw wordt gedood. Dankzij de opbrengst van de roof is er een korte opbloei in zijn leven. Van het geld dat hij overhoudt, koopt hij een paard voor zijn dochter, waardoor ze weer naar elkaar toe groeien. Het boek volgt Charlo, beschrijft zijn gedachten en gevoelens over wat hij heeft gedaan en het leven dat zich voor hem lijkt te openen. Dan verschijnt Fossums held Konrad Sejer op het toneel.

Koop bij bol.com


Op 9 april Confrontatie van Esther van Ham

Na een traumatische ervaring in Spanje tijdens een weekje vakantie met de familie, probeert Annabel thuis de draad weer op te pakken. Dit gaat lastig door misselijkheid en vermoeidheid. Haar collega biedt haar de helpende hand. Ze neemt haar mee uit om haar even uit de sleur te halen. Dit gaat helemaal mis. Annabel heeft bijna geen grip meer op de werkelijkheid. Het contact met de familie verslechtert, en dan wordt ze ook nog beschuldigd op haar werk. Kan de ondersteuning uit onverwachte hoek haar helpen?

Hoe loopt het af voor Annabel? Je leest het in Confrontatie!, het los te lezen deel drie van de C-serie.










Op 24 april Het perfecte leven van mevrouw Parrish    

Amber Patterson heeft maar één doel: de perfecte Daphne Parrish - rijk, mooi en getrouwd met de al even perfecte Jackson Parrish - van haar troon stoten en haar leven overnemen. Daphnes geld, huis, status, man: Amber zal niet rusten voor ze het allemaal bezit. En dus haalt ze alles uit de kast om haar doel te bereiken: manipulatie, bedrog en zelfs zwendel.


Het perfecte leven van mevrouw Parrish is een ingenieuze en fascinerende psychologische thriller. De wisseling van perspectief, de smakelijke plotwendingen en de buitengewoon goedgeschreven personages - Amber zal


de onschuldige lezer nog lang achtervolgen - maken dit tot een onvergetelijk debuut. Koop bij bol.com





Op 13 april Ondenkbaar van Bianca Nederlof

Amsterdam Pride, hartje zomer. Drie aanslagen, zesentwintig doden, tientallen gewonden. Ontelbaar veel levens zullen nooit meer hetzelfde zijn. 

Een halfjaar later. Evelien probeert de band te herstellen met haar tweelingbroer, die sinds de aanslagen niet meer is wie hij was. Ondertussen voelt ze zich steeds meer in het nauw gedreven door een onbekende, die haar grimmige berichten stuurt. Wanneer er iets vreselijk gebeurt met een collega, vermoedt Evelien dat er iets niet klopt en ze is vastbesloten erachter te komen wat dat is.
Maar dan is het te laat en ze wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.






Op 20 april Bloedvlag

In een woning in Brussel worden de lichamen gevonden van twee volwassenen en twee kinderen, onder wie een baby. Alle slachtoffers werden neergeschoten. Het team van Stijn Goris gaat ter plaatse en ontdekt dat het slachtoffer een inspecteur van de drugssectie is. Het politiekorps is geschokt, maar moet toch aan het werk. Elk spoor moet worden onderzocht. Was de vermoorde inspecteur betrokken bij louche zaakjes of was hij een heel belangrijke drugszaak op het spoor? Hoe komt het dat wanneer Goris en Pauwels een getuige in de zaak willen spreken deze blijkt te zijn overleden? Waarom neemt een andere inspecteur onverwacht ontslag? En wat heeft een fitnesszaak te maken met deze moorden? Vragen waarop de speurders snel een antwoord moeten vinden voordat er meer slachtoffers vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten