maandag 16 oktober 2017

Shortlist Hercule Poirot

Op 29 oktober wordt op de Antwerpse Boekenbeurs de beste Vlaamse misdaadroman bekend gemaakt. Maar vandaag werd vast de korte lijst (shortlist) van kanshebbers bekend gemaakt. Welke vijf Vlamingen kunnen de Hercules Poirotprijs winnen? Ik zelf las pas twee boeken van de vijf. Maar er is er eentje die ik het zo erg gun, dat ik die 29e oktober heel hard duim.




'Bling Bling 2’ – Jan Van der Cruysse
Vorig jaar won Van der Cruysse de Hercule Poirotprijs met ‘Bling Bling’, dit jaar maakt hij kans met de opvolger en tweede boek van een trilogie. “Prachtige decors en superspannend”, zegt Van Gompel.

‘De Zaak-Magritte’ – Toni Coppers
Een verhaal over een oudere speurder die zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Parijs. “Hét levenswerk van Toni Coppers”, is het oordeel van Van Gompel.


‘Het Gewicht van de Haat’ – Jo Claes
Syrische vluchtelingen strijken neer in Leuven met verdeeldheid onder bevolking als resultaat. Van Gompel: “Jo Claes is altijd goed.”

‘Schemerzone’ – Hilde Vandermeeren
Een boek over narcolepsie, de ziekte waardoor je onverwacht in slaap valt. “Zeer intiem geschreven en een originele invalshoek”, zegt Van Gompel.

‘Maurice’ – Anne-Laure Van Neer
Een boek over een seriemoordenaar, maar met een twist: “Waarschijnlijk het grappigste boek over een seriemoordenaar ooit gemaakt”, aldus Van Gompel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten