zaterdag 18 december 2021

De Kluwen van Terrence Lauerhohn

 


De cover

De cover ziet er angstaanjagend uit. Een vervallen kamer met prominent in het midden een soort hologram van een groot doodshoofd. De titel omgeven door bloedstollend rood. Een cover die zeker de aandacht trekt en mij nieuwsgierig maakt naar de inhoud.

De flaptekst
De Kluwen: Vijf vrienden. Hun vriendschap is hecht. Voor hun televisieprogramma onderzoeken ze paranormale verschijnselen. Zij weten dat geesten bestaan en zijn er niet bang van.

Tot ze zich in het huis van een occultist en seriemoordenaar laten opsluiten. Vanaf dat moment loopt de hele mensheid groot gevaar. Zij kunnen de wereld echter alleen van de ondergang redden door zelf in leven te blijven. De sterkte van hun vriendschap, hun moed, en hun beslissingen zullen uiteindelijk de doorslag geven.

‘De Kluwen’ is een verhaal dat de grens tussen eng en gruwelijk angstvallig vaak overschrijdt. Voor lezers met stalen zenuwen. 

Het verhaal
Het verhaal begint met Elisabeth Demore. Elisabeth is een medium dat net haar handtekening heeft gezet onder het huurcontract van haar nieuwe tijdelijke woning. Een woning, waar nooit gezinnen hadden gewoond. Enkel vrijgezellen met duistere doelen voor ogen en dat huiveringwekkende naamloze waar zij mee samenwoonden. Elisabeth:  klaar voor de ontmoeting met hetzelfde, niet om het te aanbidden, maar om het en zijn bovennatuurlijke aanbidders tegen te houden en uit hun occulte hok te lokken, voordat het te laat is. Ze hield het zeven nachten vol, het was te sterk voor haar of toch niet…..?

Het verhaal gaat verder met de introductie van de vijf vrienden Karl, Marten, Rick, Ton en Paul. Zij hebben samen een televisieprogramma waarin ze onderzoek doen naar paranormale zaken en staan op het punt een nieuw huis te onderzoeken. Het huis van een occultist en seriemoordenaar. Karl, het medium voelt voordat ze de woning binnen gaan al dat de energie heftig is. De macht van de entiteiten is groot. Hij houdt dit echter voor zich. Met slechts 1 filmcamera met lamp bedient door Marten en alleen de telefoon van Karl voor noodgevallen laten ze zich één nacht in het huis opsluiten. Alleen Paul blijft voor geluidsmontage buiten. Wanneer het de volgende ochtend licht wordt mogen ze pas weer het huis verlaten. Direct nadat ze het huis zijn binnengetreden gaan de mannen op onderzoek uit. Al snel krijgen ze contact met één van de entiteiten. Het lijkt een vrouw te zijn die hen waarschuwt dat hèt komt, dat hèt gevaarlijk is en vervolgens de namen Ton en Marten.

Wat volgt is een beklemmend verhaal waarin de vier mannen niet alleen vechten om het huis levend te verlaten, maar ook de mensheid proberen te redden. Zij worden daarbij uit onverwachte hoek geholpen. Thema’s als vertrouwen, verraad, vriendschap, angst en moed passeren de revue. De schrijfstijl is vlot, het verhaal is spannend en de angst is voelbaar. Wat opvalt, is het mooie taalgebruik van Terrence, iets waar ik persoonlijk erg van kan genieten. Daarnaast is het verhaal ook heel beeldend geschreven wat maakt dat dit boek niet geschikt is voor de “tere ziel” en een stevige maag wel wenselijk is.

Eindoordeel
Ik heb ‘De Kluwen’ van Terrence Lauerhohn met veel plezier gelezen. Het is een genre dat niet door iedereen gewaardeerd zal worden denk ik, maar houd je van paranormale thrillers en deins je niet terug voor beeldend geschreven gruwelijkheden, dan kan ik dit boek van harte aanbevelen.
Ik geef het boek ‘De Kluwen’ van Terrence Lauerhohn 3,5 kraaien.

Hilona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten