maandag 3 februari 2020

Getiteld met Kamer 305

Het zal leden van boekengroepen niet ontgaan zijn dat vorig kaar Kamer 305 van Yvonne Franssen uitkwam. Yvonne verscheen bijna overal en trok veel aandacht, zodat haar boek hoog in de top Tien van Hebban een epriode stond.

Vandaag hebben wij ons item Getiteld met haar boek.


1. Waarom Kamer 305?

Om de doodeenvoudige reden dat dat getal lekker bekt. Het was eerst kamer 327 omdat ik een specifieke hotelkamer in gedachten had en die had in werkelijkheid nummer 327.  Maar 327 oogt minder mooi (mijn mening) en het roept ook niet lekker als je het hardop uitspreekt.


2. Wat als je in kamer 200 zou logeren?

Dan zou ik uiteraard enorme stampij maken! ;-) Stel je voor, hoe komt iemand op het idee om mij nog in kamer 200 te duwen? Of… is kamer 200 een luxe suite met jacuzzi? Dan heb ik niks gezegd!


3. Wat betekent het cijfer 305 voor jou?

Het cijfer 305 is voor mij inmiddels natuurlijk onlosmakelijk verbonden met het boek. Leuk detail: 305 is ook de NUR code van de literaire thriller. Omdat altijd en overal de eeuwigdurende discussie klinkt over wat nou wel of niet literair is hebben we even overwogen om dat woordje maar te schrappen, maar vanwege het grappige toeval van die NUR code 305 hebben we dat toch maar niet gedaan.


4. Wat heb je met hotels?

Ik hou van hotels. Mits 4 of meer sterren. Net als bij recensies dus eigenlijk. Hahaha.


5. Heb je ooit zelf al eens een hotelkamer met 305 gelogeerd?

Ik zou het niet durven zeggen. Als dat zo is, dan was dat voor het boek Kamer 305 bestond en heb ik dat niet in mijn door wijn aangetaste geheugen opgeslagen.


6. Stel dat je in een heel creepy hotel gaat logeren en kamer 305 is nog de enige resterende kamer, maar er zijn voordien wel tien koppels mysterieus in omgekomen, wat doe je dan?

De avond met mijn laptop opengeklapt in de hotelbar doorbrengen, de barman uitvragen over de tien dode koppels en aantekeningen maken voor Kamer 305 deel 2.


7. Stel dat je in die bewuste kamer 305 van vraag 6 logeert en er komt een geest naast jou op bed liggen, wat doe je dan?

Dan concludeer ik dat ik veel te veel óf juist te weinig heb gedronken, neem voor de zekerheid nog een gin tonic en ga slapen.


8. Stel dat je beste vriendin je halsoverkop in het midden van de nacht opbelt en in je oor brult dat je NU naar Kamer 305 moet komen om haar leven te redden, wat doe je dan?

NU naar Kamer 305 rennen om haar leven te redden. What else?


9. Wat als je in kamer 666 (het duivelsnummer) zou moeten logeren?

Daar zou ik meteen een foto van maken en uploaden. Misschien zelfs wel een filmpje.


10. Heb je nog iets te vertellen over Kamer 305 of deze vragen?

Over het boek Kamer 305 kan ik kort zijn, dat moet iedereen gewoon kopen en lezen. En deze vragen… tja… wat zal ik daar eens over zeggen? Het lijkt me verstandig om zowel de vragen als de antwoorden met een flinke korrel zout te nemen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten