vrijdag 30 december 2016

Danielle haar leesjaar

Een bevlogen ‘lees’ jaar...

Een challenge daar begon het allemaal mee dit jaar. Gewoon om een stok achter de deur te hebben dat ik toch wel heel graag weer wilde gaan lezen. Vroeger vele boeken verslonden, maar door verschillende redenen helemaal in de verdrukking gekomen.

Doel was 50 boeken voor het jaar 2017. En zo starte ik met heel veel zin het nieuwe jaar. Facebook is dan wel een uitstekend platform om andere gedreven lezers te ontmoeten. Ik maakte me lid bij enkele besloten groepen, waarbij ik al snel bij Thrillerlezers uitkwam. Een gezellig clubje waar iedereen zijn eigen mening over hoe een boek al dan wel of niet is bevallen mag neerzetten, met alle respect voor ieder zijn eigen mening.

Nieuwe auteurs kwamen op mijn pad voorbij en het doel van 50 lag na enkele weken al goed op schema. Zo af en toe schreef ik mijn mening uit maar dat waren nog niet echt recensies te noemen. Ook kwamen er leesclubjes voorbij op FB maar huiverde nog om mee te doen. Tot opeens in mei twee debuut thrillerschrijvers Joyce spijkers en Ika Gerritsen werden aangekondigd om in een leesclub te starten. Daar had ik wel interesse in, dus snel aangemeld. ‘In de familie’ en ‘Beschadigd’ waren mijn eerste leesclub ervaringen.  En vanaf dat moment ging alles in een stroomversnelling. Na de super gezellige boekpresentatie van Joyce’s In de Familie stuurde ik mijn recensies op naar Thrillerlezers en binnen ‘no time’ werd ik vaste recensent bij deze super gezellige club.

En toen begon het echte lezen....

Zo kreeg ik opeens boeken thuis van auteurs waarvan  ik  nog nooit gehoord had laat staan iets van gelezen..Want ja, Karin Slaughter, John Grisham, Robin Cook, Tess Gerittsen,, Nicci French ,Saskia Noort en nog meer van die bekende daar heeft iedereen wel ooit eens van gehoord of gelezen.
Nee, het waren vooral de boeken die extra aandacht nodig hadden om niet bedolven te worden onder de grote namen.

Zo waren het de boeken Blake Crouch, Terrence Lauerhohn,  J Sharpe en Koen Romeijn die me verrast hebben, gewoon omdat ze net even iets anders zijn dan een zomaar een thriller verhaal.
De drievoudige leesclub van Melissa Skaye’s VT-serie en de ontmoeting met haar zelf bekroonde het geheel. Nu vol verwachting wacht op het vierde deel uit deze serie.

Zo waren er nog meer schrijvers en schrijfsters die ik dit jaar heb mogen ontmoeten. Sterre Caron, die ik ontdekte met het gewonnen boek Indra en toen verslaafd raakte, waarna ik met gretigheid Gotcha las en waar ze het vandaan haalt, ik weet het niet, want het is zo een lief mens. Hilde Vandermeeren die met haar thrillerdebuut ‘stille grond’ en tweede thriller ‘Scorpio’ een sterke plek heeft gecreëerd tussen de bekende thrillerschrijvers.
Ilse Ruijters, Piet Beate, Anja Feliers en natuurlijk Pjotr Vreeswijk die met zijn daverend debuut ‘masterplan’ en zijn toffe boekpresentatie in Scheveningen een goeie start heeft gemaakt om samen met zijn uitgever LetterRijn door te groeien.


En zo werd mijn challenge van 2016  behaald met ruim 80 boeken op de teller. 


De top drie van beste thriller:
1. Zusjes - Chevy Stevens.    super thriller
2. Gotcha - Sterre Carron.  Vanaf hoofdstuk één een ware nachtmerrie
3. Scorpio - Hilde Vandermeeren    Een boek alsof je in een sneltrein zit


De top drie out of the box
1.  Nooit meer slapen – Anthonie van der Wardt (novelle)    Mijn kennismaking met een Novelle en zeer geslaagd.
2.  Wie niet weg is – Piet Baete (Roman)   filosofische diepgang
3.  Ik denk dat het voorbij moet zijn – Ian Reid (Literatuur).  Een boek waarvan je enkele stukjes moet teruglezen na afloop, gewoon om het beter te begrijpen.


De top drie gaafste leesclubs
1. In de familie – Joyce Spijkers.  Hierdoor is het allemaal begonnen.
2. Masterplan – Pjotr Vreeswijk.    Waarvan ik voor het eerst de begeleider was in de leesclub
3. VT-serie – Melissa Skaye   Heerlijke serie die wat mij betreft nog wel enkele delen mag voortdurenDe top drie van tegenvallers.
1. De Hollywood factor – Peter Perceval.  Niet uitgelezen,  waardeloos
2. Achter gesloten deuren – B.A Paris   Opgehemeld debuut
3. Methode 15/33 – Shannon Kirk.     Te hoge verwachtingen

Nu op naar 2017 mijn challenge inmiddels verhoogd naar 100 boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten