woensdag 31 augustus 2016

Wat leest Amanda allemaal?


Wat heb ik de afgelopen periode allemaal gedaan? Nou, na het vele werken heb ik nu lekker vakantie! Vorige week zijn we 8 dagen naar Kos op vakantie geweest. Heerlijk! Heel mooi eiland, niet te groot, je kan het in een dag rond fietsen. Het was goed warm, maar gelukkig staat daar over het algemeen vrij veel wind omdat je omringd bent door de zee.
We waren met zijn 4-en, wat erg gezellig was. We hebben veel geluierd aan het zwembad of strand. Daarnaast hebben we een dagje rondgefietst door Kos-stad. Oud kasteel in de haven bekeken en nog wat andere hopen stenen uit de oudheid. ;-) Maar goed, je moet toch ook een beetje cultuur snuiven eh! Uiteraard hebben we een middagje gewinkeld (ik heb mij behoorlijk weten in te houden. ;-) ) en de mannen hebben we op het terras gedumpt. Die kun je daar beter niet bij gebruiken.

Ook hebben we nog 2 dagen een auto gehuurd om de bergen in te gaan, ik was de chauf en kreeg een dure bak onder mijn kont! (Een zo goed als nieuwe Mercedes!) We zijn hiermee naar de natuurlijke thermaalbaden geweest, het water was hier 45 graden! Erg warm dus.. We hebben het pauwenbos bezocht, waar enorm veel pauwen wonen (Duh..) en waar het 5 jaar geleden stikte van de katten. We hebben er nu 5 gezien. Een “local” die op de beestjes let vertelde dat een poosje geleden iemand met zijn pitbull in het bos geweest was, die heeft bijna alle katten dood gebeten en een aantal pauwen. Zo zielig!! De katjes die er nu rondliepen waren nog maar kittens.. dus die moeten zonder mammie opgroeien. De eigenaar van de hond moest wel 25.000 euro schadevergoeding betalen, maar ja, daar krijg je de beestjes niet meer mee terug. Ik was wel even van slag door dit verhaal.

Na het bos zijn we naar Paradise beach gegaan, de naam zegt het al, het mooiste strand van het eiland, waar je constant wordt lastig gevallen door verkopers en mensen die je willen masseren.. NEE!
Dag 2 zijn we met de auto echt de bergen in gegaan, het was een behoorlijke klim naar een oud en vervallen bergdorp, met op de top de resten van een kasteel. Om hier te komen moesten we nog te voet een behoorlijk eind klimmen. In de hitte viel dat niet mee, maar we hebben het gehaald! En wat een mooi uitzicht hadden we van daar over het eiland. Vanuit hier zijn we doorgereden naar het hoogst gelegen dorpje op het eiland. Van hieruit heb je ook een heel mooi uitzicht en hier kun je de zonsondergang heel goed zien, wat voor mooie plaatjes zorgt. Hier hebben we lekker gegeten en een karikatuur laten maken. Zo grappig!

Tijdens de luie uurtjes aan het zwembad en strand ook nog voldoende leestijd gehad natuurlijk. Wat heb ik dan zoal gelezen aan het water? Nou, voordat we met vakantie gingen ben ik begonnen in Zomermeisjes van Jobien Berkouwer. Omdat dit boek is genomineerd voor de Hebban thriller award toch erg benieuwd of het boek ik het rijtje thuishoort. Een leuk boek om te lezen, maar thrilleraward waardig? Nee dat kan ik niet zeggen. Mijn recensie hiervan zal binnenkort op het blog staan.

Daarna ben ik begonnen in Een schitterend ongeluk van Inge Ipenburg. Deze stond al langer op de lijst om gelezen te worden en daarnaast past ie heel goed in mijn challenge van Thrillerlezers, dus nu moest het er maar eens van komen. Leuk boek, goed verhaal, maar op sommige stukken vond ik het wat langdradig worden. Ik had het idee dat het veel van hetzelfde was. Veel wisseling van personages en alle namen moest ik ook even aan wennen. Psychologisch zit het verhaal heel goed in elkaar, dat is een ding dat zeker is.

Hierna ben ik ein-de-lijk toegekomen aan Ritueel van Isa Maron, dit boek stond echt hoog op de lijst om deze vakantie gelezen te worden. Zeker nu Eindspel steeds dichterbij komt. En wat een heerlijk derde deel was dit zeg! Geweldig. Heerlijk spannend, goed plot, soms misschien een beetje “toevallig”, maar wat ben ik blij dat ik Kyra weer heb kunnen volgen! Wat een lugubere vondsten bij Kyra in de straat, bah! Ik kijk nu nog meer uit naar het slot van dit vierluik! Kom maar op met Eindspel, Isa!

Toen was M.J. Arlidge aan de beurt met Pluk een roos. Het volgende deel hiervan is ook alweer in aantocht, dus deze moest er nu aan geloven. Ook dit was weer een goed en spannend boek. Weer fijn om Helen terug te zien, wel jammer dat het team zo uit elkaar gevallen is. Goed verhaal, niet heel origineel, maar zat goed in elkaar. Fijne schrijfstijl en las als een trein. Ook hierbij wacht ik met spanning op het volgende deel, Klikspaan!

En uiteindelijk was dan het tweede boek van Sterre Carron eindelijk aan de beurt. Mara heb ik afgelopen winter gelezen en was benieuwd wat Rani in Tirtha voor haar kiezen zou krijgen. Harde tante is die Rani wel hoor, maar juist daardoor een geweldig personage. Soms ergerde ik mij weleens aan 1 van haar temperamentvolle reacties, maar het past haar. Verschrikkelijk onderwerp: kinderporno, goed uitgewerkt. Beslist beter dan Mara. Recensie zal komende tijd ook op het blog komen.

Nu ben ik bezig in Tot de dood ons scheidt van Allison Brennan, nog maar net begonnen dus kan er weinig over zeggen. Als ik de verhalen moet geloven zou het in de trant zijn van Karen Rose, en ik hou van haar boeken, dus ik heb goeie moed!

Voor ik met vakantie ging heb ik ook nog gelezen: Zoo van James Patterson, redelijk boek, recensie hiervan heeft al op het blog gestaan. Daarnaast heb ik Vuurkind van S.K. Tremayne mogen lezen. Na IJstweeling was ik hier heel benieuwd naar, dat vond ik een super goed boek. Vuurkind viel helaas wat tegen, wel leuk om gelezen te hebben, maar niet super goed. Recensie hiervan zal ook nog op het blog komen.

Volgens mij was dit het wel zo’n beetje, enorm lang verhaal is het geworden! En ook veel boeken gelezen van de keer. Wat een meevaller!
Vanaf a.s. woensdag gaat mijn studie weer van start, mijn laatste half jaar als het mee zit. Dus waarschijnlijk zullen mijn volgende leesweken langer op zich laten wachten en minder vol zijn met spannende boeken. ;-) Ondanks dat, tot de volgende keer!

Groetjes,
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten