zondag 31 juli 2016

Ika Gerritsen op de shortlist voor Debuut

Gisteren werden de nominaties voor de Hebbandebuutprijs bekend gemaakt en Ika Gerritsen zit daarbij. In Huize Kroon werd al een feestdansje gedaan, dus laat staan ergens in Alkmaar.  Nieuwsgierig naar hoe Ika reageerde op de nominatie, spraken we haar even.

Waar was je toen je het hoorde?
Gewoon thuis met mijn man en kindjes. Ik had het echt niet verwacht dat ik genomineerd zou zijn, dus ik was heel verrast toen ik Facebook checkte en mijn boek nota bene bovenaan het rijtje zag staan.

Hoe reageerde je?
Ik was natuurlijk superblij! Ik heb meteen mijn man gebeld die net in de supermarkt stond, en hij heeft toen een flesje bubbels meegenomen.

Hoe vier je zoiets?
Die bubbels dus, die drinken we gezellig vanavond op. (Overdag moet ik niet aan zoiets beginnen :)) 

Ken je alle andere boeken?
Ik ken de meeste van naam, maar ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik er niet één gelezen heb. Daar gaat nu natuurlijk wel verandering in komen!

Welk boek gun jij het na de jouwe?
Ik heb dus geen van de andere genomineerde boeken gelezen, maar dan kies ik Schakels van Nico de Beer, omdat ik het mijn uitgeverij LetterRijn heel erg gun om deze prijs in de wacht te slepen.

Waar gaat Beschadigd over?
Op het eerste gezicht lijkt het leven van Kirsten geweldig. Wat echter niemand weet, is dat ze wordt geteisterd door nachtelijke paniekaanvallen, veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis in haar jeugd. De enige die op de hoogte is van Kirstens angsten is haar vriend Mark, maar juist hij toont totaal geen begrip. Het doet Kirsten besluiten haar spullen te pakken en bij hem weg te gaan. Dan krijgt Kirsten het nieuws dat haar oma Veronica onverwacht is overleden. Hoewel ze geen warme band hadden, biedt het haar wel de mogelijkheid om in het huis van haar oma te gaan wonen. Om de kosten te drukken, verhuurt ze een kamer aan de levenslustige Elise. Kirsten en Elise vinden aanwijzingen die twijfels oproepen over de doodsoorzaak van Veronica. Was dit wel een ongeluk? Nieuwsgierig gaan de vrouwen op onderzoek uit. Daardoor komen niet alleen de spoken uit Kirstens verleden weer tot leven, maar brengen ze ook zichzelf in groot gevaar..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten