donderdag 14 april 2016

Wist je dit al over John van den Heuvel?

John van den Heuvel is na zijn HAVO opleiding zijn carrière begonnen bij de Amsterdamse politie. Hij werkte hier als rechercheur bij de CID (Criminele Inlichtingen Dienst). Sinds 1990 is hij werkzaam als misdaadverslaggever bij de Telegraaf. Daarnaast presenteert hij het programma Ontvoerd en Op de vlucht. Verder heeft hij al heel veel andere misdaadprogramma’s gepresenteerd, waaronder Bureau van den Heuvel. Hij zit regelmatig bij RTL Boulevard als misdaaddeskundige. Hij ontmaskerde Desi Bouterse als drugsbaron, bracht licht in de zaak van de drie vermoorde Hels Angels in Limburg, schreef over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra en onthulde achtergronden over een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Ook is hij zelf auteur van ondertussen alweer 11 true crime boeken. Waaronder boeken over Willem Holleeder en Joran van der Sloot.

John van den Heuvel was aanwezig tijdens de boekpresentatie van Xenia Kasper, waar haar boek Alecto werd gepresenteerd. Hier hebben we John aangesproken met de vraag of hij veel leest. Hij vond het prima dat we een paar vragen stelden en antwoordde hier vriendelijk op.
John reist heel veel voor zijn werk en tijdens het reizen leest hij veel. Hij reist vaak met het vliegtuig, dus hij kan zijn reistijd ten volle benutten aan lezen. Wat leest John dan zoal? Hij leest zoveel mogelijk kranten om de actualiteiten bij te houden. In verband met zijn werk is het belangrijk om op de hoogte te zijn van al gebeurtenissen. Daarnaast leest hij ook graag boeken, voor zijn werk, maar ook voor zijn plezier. Op de vraag wat hij dan zoal leest, gaf hij het antwoord: Voor mijn werk lees ik veel non-fictie, boeken over criminaliteit, misdaad en dergelijke. Voor zijn plezier leest hij ook af en toe een thriller. Hij was momenteel bezig in Alecto van Xenia Kasper en was aangenaam verrast over het eerste deel wat hij tot nu toe gelezen had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten