donderdag 26 maart 2015

Zwarte dageraad van Cilla&Rolf Borjlind

Er zijn van die dagen dat de brievenbus kleppert in Huize Kroon en er tussen de stapel dozen opeens een boek zit waarbij je extra hard van glimmen en je huppelend naar de woonkamer gaat. Dat was vandaag het geval toen er een vooruitexemplaar van het duo Borjlind uit de verpakking kwam.

Saskia Sanderus, redacteur van AW Bruna, maakte drie jaar geleden kennis met het auteursechtpaar. Bij alleen al het lezen van de proloog van 'Springvloed' was ze verslaafd. Terwijl Saskia toch heel veel thrillers leest, las ze nog niet eerder een proloog die binnen denderde. Het boek bestond uit charismatische, realistische personages, een ongelooflijk spannend verhaal en een intelligent geconstrueerd plot met een knappe spanningsopbouw tegen de achtergrond van een filmisch beschreven Stockholm.


Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde en bekroonde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten en die gedreven worden door hun passie voor sociale rechtvaardigheid.

Börjlind & Börjlind zijn verantwoordelijk voor maar liefst 44 films voor bioscoop en tv, waaronder 26 Martin Beck-films. Ook schreven ze de scenario’s voor Arne Dahls A-group-serie. Als geen ander weten ze dus hoe ze met een spannend verhaal de lezer aan de bladzijden gekluisterd moeten houden. In hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschenen reeds Springvloed en De derde stem. In het voorjaar van 2015 volgt Zwarte dageraad

Waar gaat deel drie over?

Olivia Rönning heeft besloten terug te keren bij de politie en wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er nog een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm. Bij beide kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken.
De brute moorden op de onschuldige kinderen veroorzaken een schokgolf door het hele land.

Mette Olsäter van de Rijksrecherche is betrokken bij het onderzoek. Ze verdenkt een racistische groep die bedreigingen heeft geuit naar de ouders van de kinderen.

Als een onderzoeker van het Nationaal Instituut voor Forensische Wetenschappen iets op het spoor komt, neemt ze contact op met Mette Olsäter. De testuitslag geeft de zaak een zeer onverwachte wending…
Zwarte dageraad is het derde deel in de verslavende thrillerserie over Oliva Rönning en Tom Stilton.


Momenteel schrijft het duo aan een tv-serie over Ronning & Stilton. Elk deel zal worden bewerkt tot 1 seizoen van tien afleveringen. Ze werken samen met de producers van hitseries als 'The Killing' en 'The Bridge'. Ook al iets om naar uit te kijken dus.


Op 12 mei zal 'Zwarte dageraad' in de winkels liggen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten